Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι επενδυτικές ευκαιρίες της Δυτικής Ελλάδος παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη

Οι επενδυτικές ευκαιρίες της Δυτικής Ελλάδος παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ιωάννη Σκουλαρίκη, παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν περιοχές της δυτικής πλευράς της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ελληνικό γραφείο τύπου […]

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ιωάννη Σκουλαρίκη, παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν περιοχές της δυτικής πλευράς της χώρας<...>, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ελληνικό γραφείο τύπου της Νέας Υόρκης.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις ΗΠΑ με την ευκαιρία συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (νομαρχίες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας) στην Παγκόσμια Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στην οποία μετείχαν 15 αδελφοποιημένες πόλεις απ΄ όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αρχαίας Ολυμπίας ως τιμώμενης πόλης.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Ατλάντα, ο κ. Σκουλαρίκης σημείωσε ότι η Ελληνική συμμετοχή επικεντρώθηκε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, αναπτυξιακών ευκαιριών και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας για μελλοντικές επενδύσεις και εντάχθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου αδελφοποιημένων πόλεων, «ενός εξαιρετικά επιτυχούς θεσμού που η ιστορία του ανάγεται στην αρχαία Ελλάδα και σήμερα χρηματοδοτείται από την ΕΕ». Σημείωσε επίσης, ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχής η υποδοχή που έτυχε η συμμετοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στο διήμερο συνέδριο, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για πολιτιστικά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νομαρχίας Ηλείας, Aγγελος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση των εξαγωγών ελαιολάδου και άλλων προϊόντων, όπως οι πίκλες και πιπεριές, τα οποία κατέστησαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στις ΗΠΑ έναντι αντίστοιχων προϊόντων από την Τουρκία και την Αίγυπτο και χάρη στη μείωση των δασμών από την αμερικανική πολιτεία. Εξίσου αξιόλογες προσπάθειες καταβάλλονται στον τομέα του τουρισμού, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι «προ δέκα περίπου μηνών, κυβερνητική επιτροπή με πρόεδρο τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, ενέκρινε μία πολύ μεγάλη τουριστική επένδυση στα παράλια του Πύργου Ηλείας, η οποία είναι αμερικανικών συμφερόντων και αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2007».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νέας Υόρκης κ. Ταμπάκης αναφέρθηκε στην «καθοριστική συμβολή» του τουρισμού στην ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής, όχι μόνο χάριν των οικονομικών απολαβών, αλλά και της διαπολιτισμικής επικοινωνίας που αυτός συνεπάγεται, με μακροχρόνιο όφελος και στις εμπορικές συναλλαγές. Για το λόγο αυτό, η ελληνική συμμετοχή και δη, η συμμετοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στη διάσκεψη της Ατλάντα μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον ως παγκόσμιου συμβόλου ειρήνης, φιλίας, συναδέλφωσης και ελληνικής κουλτούρας. Τέλος, ο κ. Ταμπάκης σημείωσε ότι για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων απαραίτητη είναι η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και μία συνεχής και οργανωμένη επικοινωνία με το αμερικανικό κοινό, στην οποία στοχεύουν τα Γραφεία ΕΟΤ στις ΗΠΑ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024