Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤο Sunvil εγκαταλείπει την Ζάκυνθο

Το Sunvil εγκαταλείπει την Ζάκυνθο

Ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Αγγλίας, το Sunvil, εγκαταλείπει την Ζάκυνθο στη μπροσούρα του για το 2001. Ο γενικός διευθυντής του Sunvil κ. Dudley der Parthog ανακοίνωσε ότι […]

Ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Αγγλίας, το Sunvil<.>, εγκαταλείπει την Ζάκυνθο<.><...> στη μπροσούρα του για το 2001.
Ο γενικός διευθυντής του Sunvil κ. Dudley der Parthog ανακοίνωσε ότι 'η Ζάκυνθος έχει γεμίσει από μαζικό τουρισμό. Φαίνεται ότι δεν έμαθαν από το λάθος της Κέρκυρας, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, και ο τουρισμός της εξαρτήθηκε από μία μόνο αγορά.'
Ενώ η Κέρκυρα έκανε διορθωτικές κινήσεις, η Ζάκυνθος κατευθύνεται ακριβώς στα ίδια προβλήματα. 'Είναι θέμα αντίληψης. Υπάρχουν ακόμα μερικά καλά μέρη για τους τουρίστες, οι οποίοι όμως πιστεύουν ότι το νησί είναι ενοχλητικά γεμάτο. Οι πωλήσεις μας αυτό το καλοκαίρι για την Ζάκυνθο μειώνονται και αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές ειδικές προσφορές', συνέχισε ο κ. der Parthog.
Φαίνεται ότι οι Tour Operators του εξωτερικού ξεχνούν ότι εκείνοι γεμίζουν ασφυκτικά τα νησιά μας, και κατόπιν παραπονιούνται αφήνοντας τα τελείως άδεια. Και μετά για να ξαναγυρίσουν ζητούν πολύ χαμηλές τιμές, πιέζοντας τους ξενοδόχους, οι οποίοι έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις βλέποντας τα προηγούμενα χρόνια τον τουρισμό να αυξάνεται στην περιοχή τους.
Το Sunvil θα προσθέσει για το καλοκαίρι του 2001, τρία άλλα ελληνικά νησιά, την Σάμο, την Πάτμο, και την Ικαρία.
Η Σάμος θα χρησιμοποιηθεί σαν 'βάση' του Sunvil, ιδίως για διακοπές που περιλαμβάνουν περιπάτους. Ο κ. der Parthog δήλωσε ότι αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη από την Ζάκυνθο, και ότι παρά τις υψηλές προσδοκίες της εταιρίας του για το 2000, η Ελλάδα πήγε πολύ καλά. Και πιστεύει ότι για το 2001 με την βοήθεια της ισχυρής λίρας, η Ελλάδα θα πάει καλύτερα.
Όμως δεν θα θέλαμε να τον ακούσουμε σε λίγα χρόνια να λέει τα ίδια πράγματα που αναφέρει για την Ζάκυνθο και για τα άλλα νησιά μας. Ίσως, η προσδοκία της ισχυρής λίρας για να ανέβει ο τουρισμός από την Αγγλία προς την Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη. Η πτώση της τιμής μάλλον τελικά δεν ικανοποιεί κανέναν, ούτε τους tour operators που μετατρέπουν τους προορισμούς σε μαζικούς, ούτε τα ξενοδοχεία που πωλούν σε χαμηλές τιμές, ούτε, όπως φαίνεται και τους πελάτες, που νοιώθουν ασφυκτικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024