Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ένταση στους δρόμους των Παρισίων

Δώρα Σγάρτσου - 27 Οκτώβριος 2006, 00:00

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο Παρίσι τα νέα κρούσματα πυρπόλησης λεωφορείων από ομάδες νεαρών σε προάστια<...>

της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου ένα χρόνο μετά τις πολυήμερες ταραχές, που προκάλεσαν συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην γαλλική κοινωνία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ένοπλοι εισέβαλαν σε λεωφορείο στα περίχωρα του Παρισιού, εξανάγκασαν τους επιβάτες να κατέβουν και το πυρπόλησαν. Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο ο οδηγός του λεωφορείου υπέστη σοκ. Παράλληλα, το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα νεαρών, εκ των οποίων αρκετοί κουκουλοφόροι, ανάγκασαν τους επιβάτες άλλου λεωφορείου να το εγκαταλείψουν και έθεσαν σε αυτό φωτιά, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό. Στο λεωφορείο επέβαιναν δέκα άτομα, αλλά είχαν αρκετό χρόνο να το εγκαταλείψουν, κι έτσι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Λίγο αργότερα, άλλο ένα λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες σε νότιο προάστιο του Παρισιού. Τρία άτομα έβγαλαν έξω από το όχημα τους επιβάτες και έριξαν μέσα σε αυτό μία μολότοφ. Ο οδηγός κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

Αμέσως μετά δόθηκε εντολή να σταματήσουν τα δρομολόγια ορισμένων λεωφορείων στη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας. Πολλοί είναι οι οδηγοί που τις τελευταίες ημέρες αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια τη νύχτα σε συγκεκριμένα προάστια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top