Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυνεχίζονται οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου EuroCHRIE

Συνεχίζονται οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου EuroCHRIE

Ολοκληρώθηκαν εχθές οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 24ου Συνεδρίου EuroCHRIE που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με χαιρετισμούς […]

Ολοκληρώθηκαν εχθές οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 24ου Συνεδρίου EuroCHRIE που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Θεσσαλονίκη<...>, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκ μέρους των διοργανωτών του συνεδρίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και συγκεκριμένα των κ.κ. Πάρι Τσάρτα, Ευάγγελου Χρήστου, και Μαριάννας Σιγάλα. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του International CHRIE και καθηγητή του Widener University των Η.Π.Α. κ. Nicholas Hadgis, και η τελετή ολοκληρώθηκε με την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου από τον Πρόεδρο του EuroCHRIE και καθηγητή του Bilkent University της Τουρκίας κ. Teoman Alemdar.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις των δύο επίσημων ομιλητών της ημέρας. Ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, ανέπτυξε σε βάθος τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που σχετίζονται με την ποιότητα και την επιτυχία τουριστικών προορισμών, δίνοντας έμφαση στην Ελληνική πραγματικότητα. Στην συνέχεια, η κυρία Πόπη Ελευθεράκου (Στελέχος της Classical Hotels και της Crecotel) παρουσίασε ζητήματα που σχετίζονται με την θεωρία και την πράξη της ποιότητας υπηρεσιών στον κλάδο της φιλοξενίας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Επίσης, πλήθος συνέδρων παρακολούθησε τις 28 συνολικά επιστημονικές εργασίες που παρουσιάστηκαν σε 7 παράλληλες συνεδρίες.

Για σήμερα, δεύτερη ημέρα εργασιών, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  1. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (πάνελ) με θέμα Excellence in Tourism Education. Την συζήτηση συντονίζει ο Dr. Nigel Hemmington, Καθηγητής στο Bournemouth University της Μεγάλης Βρετανίας, και συμμετέχουν οι εξής διακεκριμένες προσωπικότητες: Dr. David Airey, Καθηγητής και Αντιπρύτανης στο University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, Dr. Robert Harrington, Καθηγητής στο University of Guelph του Καναδά, Dr. Jay Kandampully, Καθηγητής στο Ohio State University των Η.Π.Α., Dr. Audrey McCool, Καθηγήτρια στο University of Nevada at Las Vegas των Η.Π.Α., Δρ. Χάρης Κοκκώσης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, και Δρ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών.
  2. Παρουσιάσεις 126 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους ερευνητές διαφόρων χωρών, σε 22 συνεδρίες με διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με επίσημο δείπνο Gala στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στην διάρκεια του οποίου θα βραβευτούν οι καλύτερες επιστημονικές εργασίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, και επίσης θα απονεμηθούν τα ειδικά βραβεία του EuroCHRIE σε επιλεγμένες προσωπικότητες από τον διεθνή τουριστικό χώρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024