Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφές«Ο πρώτος σπασίκλας στο διάστημα»

«Ο πρώτος σπασίκλας στο διάστημα»

Ένας δισεκατομμυριούχος ουγγρικής καταγωγής που βοήθησε στην ανάπτυξη του Word και του Excel θα γίνει την άνοιξη ο πέμπτος τουρίστας που επισκέπτεται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αν και αυτοαποκαλείται «ο […]

Ένας δισεκατομμυριούχος ουγγρικής καταγωγής που βοήθησε στην ανάπτυξη του Word και του Excel θα γίνει την άνοιξη ο πέμπτος τουρίστας<...> που επισκέπτεται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αν και αυτοαποκαλείται «ο πρώτος σπασίκλας στο Διάστημα», διαθέτει ήδη δίπλωμα πιλότου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσαρλς Σιμόνι, 58 ετών, πλήρωσε 20 με 25 εκατ. δολάρια ως εισιτήριο στην αμερικανική Space Adventures, την εταιρεία που διοργανώνει τα ταξίδια αναψυχής σε συνεργασία με το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα. Θα εκτοξευτεί από το Καζακστάν στις 9 Μαρτίου 2007 με πύραυλο Soyuz και θα περάσει οκτώ ημέρες στο πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο.

Ο Σιμόνι έφυγε από την Ουγγαρία σε ηλικία 17 ετών και έγινε διδάκτορας Μηχανικής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Εργάστηκε στη Xerox Corp. στην Καλιφόρνια πριν προσληφθεί στη Microsoft το 1981, όπου ανέλαβε την ανάπτυξη των γνωστών εφαρμογών γραφείου. Το 2002 ίδρυσε την Intentional Software Corp. με έδρα το Μπέλβιου της Ουάσινγκτον.

Ο πρώτος τουρίστας του Διαστήματος ήταν ο Αμερικανός Ντένις Τίτο, που απογειώθηκε το 2001. Ακολούθησαν ο Νοτιοαφρικανός Μαρκ Σάτλγουορθ το 2002, ο Αμερικανός Γκρεγκ Όλσεν πέρυσι, και η ιρανικής καταγωγής Αμερικανίδα Ανουσέχ Ανσάρι φέτος το Σεπτέμβριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024