Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επαναλειτούργησε η σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινας – Θεσσαλονίκης

Δώρα Σγάρτσου - 30 Οκτώβριος 2006, 00:00

Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της η σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, η οποία θα εκτελείται πλέον σε δυόμισι ώρες, αντί<...>

των τριών ωρών και 34 λεπτών. Εκτός από τη συγκεκριμένη σύνδεση, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει και η γραμμή Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, με διάρκεια ταξιδιού 2 ωρών και 40 λεπτών, αντί 3 ωρών και 53 λεπτών.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη ο οποίος ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2007, θα έχει ολοκληρωθεί και η διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης, πλην του ορεινού τμήματος Τιθορέας - Δομοκού, όπου τα έργα θα είναι σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2005-2007 «τρέχει» πρόγραμμα δημοπρατήσεων, που ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ σε συμβάσεις έργων.

«Ο σχεδιασμός της περιόδου 2007 - 2013 προβλέπει την ανάπτυξη έργων σιδηροδρόμου, της τάξης των 2 δισ. ευρώ. Βασικός στόχος μας εξακολουθεί να είναι η ολοκλήρωση των Διευρωπαϊκών Δικτύων στον άξονα ΠΑΘΕ. Ωστόσο στον προγραμματισμό για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, βρίσκονται και σημαντικά έργα βελτίωσης του περιφερειακού δικτύου, δημιουργίας εμπορευματικών κέντρων κλπ», επισήμανε ο κ. Λιάπης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top