Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 24ο Συνέδριο EuroCHRIE

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 24ο Συνέδριο EuroCHRIE

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου EuroCHRIE που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη. Συνολικά παραβρέθηκαν 372 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές […]

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου EuroCHRIE που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου<...> στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη. Συνολικά παραβρέθηκαν 372 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού και της φιλοξενίας, από 43 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ωκεανίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του EuroCHRIE και καθηγητής του Bilkent University της Τουρκίας, Teoman Alemdar, «το φετινό συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, είναι αναμφίβολα το καλύτερο συνέδριο EuroCHRIE που έχει διοργανωθεί στην ιστορία του θεσμού αυτού κατά τα τελευταία 24 χρόνια, και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα σημείο αναφοράς για όλα τα μελλοντικά συνέδρια που θα διοργανωθούν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του International CHRIE και καθηγητή του Widener University των Η.Π.Α., Nicholas Hadgis, «το 24ο συνέδριο EuroCHRIE αποδείχθηκε αναμφίβολα ως το σημαντικότερο επιστημονικό συνέδριο τουρισμού που πραγματοποιήθηκε διεθνώς μέσα στο 2006, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε κατόπιν συστηματικής και αποτελεσματικής εργασίας των διοργανωτών εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου». Ακόμα, ο κ. Nicholas Hadgis ανακοίνωσε επισήμως ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του International CHRIE όρισε ως προέδρους της Επιστημονικής Επιτροπής του 61ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου International CHRIE τους κ.κ. Ευάγγελο Χρήστου και Μαριάννα Σιγάλα. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 29 Ιουλίου του 2007 στο Ντάλας του Τέξας των Η.Π.Α.

Ο κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολύ υψηλή ποιότητα των εισηγήσεων και επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από πολλές χώρες. Οι κ.κ. Ευάγγελος Χρήστου και Μαριάννα Σιγάλα, αμφότεροι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συμπρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, σε δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον αριθμό των συνέδρων όσο και την αρτιότητα και ποικιλία των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν, το 24ο Συνέδριο EuroCHRIE μπορεί να θεωρηθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό συνέδριο τουρισμού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις των δύο επίσημων ομιλητών: ο ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, ανέπτυξε σε βάθος τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που σχετίζονται με την ποιότητα και την επιτυχία τουριστικών προορισμών, δίνοντας έμφαση στην Ελληνική πραγματικότητα, ενώ η κυρία Πόπη Ελευθεράκου (Στελέχος της Classical Hotels και της Crecotel) παρουσίασε ζητήματα που σχετίζονται με την θεωρία και την πράξη της ποιότητας υπηρεσιών στον κλάδο της φιλοξενίας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ακόμα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (πάνελ) με θέμα Excellence in Tourism Education.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024