Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΡεκόρ συμμετοχών στο συνέδριο του ICCA στη Ρόδο
International Congress & Convention Association

Ρεκόρ συμμετοχών στο συνέδριο του ICCA στη Ρόδο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ICCA-ΡΟΔΟΣ: Ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκε στο διεθνές συνέδριο του ICCA που ολοκληρώνει τις εργασίες του σήμερα στη Ρόδο. Οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 826 από 68 χώρες ξεπερνώντας κατά πολύ τη συνήθη συμμετοχή που έφτανε τα 550 με 650 άτομα το πολύ…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ICCA-ΡΟΔΟΣ: Ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκε στο διεθνές συνέδριο του ICCA που ολοκληρώνει τις εργασίες του σήμερα στη Ρόδο. Οι συμμετέχοντες έφτασαν<...> τους 826 από 68 χώρες ξεπερνώντας κατά πολύ τη συνήθη συμμετοχή που έφτανε τα 550 με 650 άτομα το πολύ. Ρεκόρ σημειώθηκε επίσης σε νέους συμμετέχοντες που έφτασαν τους 287, ενώ στις πέντε συνολικά ημέρες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 78 επιμέρους συναντήσεις.

Οι συνολικές εντυπώσεις από το συνέδριο και από την Ρόδο ήταν ιδιαίτερα θετικές παρά τον βροχερό καιρό που υπήρχε. Σχολιάστηκε όμως ιδιαίτερα αρνητικά η ομιλία της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης την Τρίτη το βράδυ όταν πριν ακόμα καλωσορίσει τους συνέδρους αναφέρθηκε με έμφαση στο τραγικό συμβάν της Κέρκυρας δίνοντας προβολή στο θέμα και αφήνοντας απορρημένους τους συνέδρους από όλο τον κόσμο οι οποίοι -εκτός από τους Βρετανούς- δεν είχαν ιδέα για το θέμα.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το ICCA ο μέχρι πρότεινος πρόεδρός του, Christian Mutschlechner, σε ερώτηση για τις προοπτικές της Ρόδου για ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού ανέφερε ότι ναι μεν οι προοπτικές είναι μεγάλες αλλά σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και οι τοπικοί καταστηματάρχες διατηρώντας τα μαγαζιά τους ανοιχτά και την χειμερινή περίοδο. Όπως συμπλήρωσε, οι αεροπορικές εταιρίες ήδη δείχνουν ενδιαφέρον αλλά ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη αγορά. Η απάντηση του ICCA σε αυτό σύμφωνα πάντα με τον κ. Mutschlechner είναι ότι με το επίπεδο των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στη Ρόδο και το χειμώνα είναι εύκολο να δημιουργηθεί το κρίσιμο μέγεθος της αγοράς που απαιτείται. Όμως οι αεροπορικές εταιρίες για να νιώσουν ασφαλείς και να επενδύσουν χρειάζονται και την υποστήριξη της Πολιτείας όπως επεσήμανε τελικά ο κ. Mutschlechner. Επιπλέον, τόνισε ότι σε έναν συνεδριακό προορισμό οι ενέργειες της Πολιτείας δεν θα πρέπει να περιορίζονται στη δημιουργία υποδομών αλλά και στην ανάπτυξη της σχετικής συνείδησης στον πληθυσμό για την ανάπτυξη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ρόδου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα στη διεκδίκηση διεθνών συνεδρίων σύμφωνα με τον κ. Mutschlechner είναι η ιστορία και αν δίνεται η ευκαιρία της χρήσης και αξιοποίησης των ιστορικών χώρων της χώρας για συνεδριακές εκδηλώσεις αποκτάμε αμέσως ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αναφερόμενος στις τάσεις της συνεδριακής αγοράς διεθνώς ο κ. Mutschlechner είπε ότι η αγορά δείχνει μία σταθερότητα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το κλείσιμο της χρονιάς για να έχουμε σαφή εικόνα δεδομένου ότι αυτή η περίοδος που υπολείπεται είναι περίοδος συνεδριακής αιχμής για πολλές χώρες. Πάντως η αγορά γενικά δείχνει έτοιμη για επενδύσεις γεγονός που δείχνει την άνοδο των MICE σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειώσουμε ότι μετά από τέσσερα χρόνια θητείας του κ. Mutschlechner στην προεδρία του ICCA τον διαδέχεται ο κ. Leigh Harry, CEO του συνεδριακού κέντρου της Μελβούρνης είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ICCA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024