Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπουσία συντονισμού στο υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Απουσία συντονισμού στο υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η εκτενής αναφορά που πραγματοποίησε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στο τραγικό συμβάν της Κέρκυρας, κατά την διάρκεια ομιλίας της στο διεθνές συνέδριο του ICCA στη Ρόδο…

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η εκτενής αναφορά που πραγματοποίησε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στο τραγικό συμβάν<...>της Κέρκυρας, κατά την διάρκεια ομιλίας της στο διεθνές συνέδριο του ICCA στη Ρόδο.

Ειδικότερα, η κυρία υπουργός μιλώντας σε ακροατήριο, οι περισσότεροι των οποίων δεν γνώριζαν το γεγονός, αφιέρωσε αρκετά λεπτά αναφερόμενη σε αυτό. Είναι σαφές ότι το γεγονός είναι τραγικό! Είναι επίσης σαφές ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να κάνει ότι “περνάει από το χέρι της” ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι πιο έντονοι ώστε να μην συμβούν αντίστοιχα γεγονότα στο μέλλον. Ωστόσο, δεν αποτελεί καθόλου καλή τακτική να «διαφημίζουμε» από μόνοι μας το γεγονός και στο πλαίσιο ενός συνεδρίου για το συνεδριακό τουρισμό να ενημερώνονται όλοι οι παριστάμενοι για το θέμα…! Σύμφωνα με «αυτόπτες μάρτυρες» οι παριστάμενοι από Αμερική, Αυστραλία κ.ά. κοίταζαν με απορία… καθώς δεν γνώριζαν καν σε ποιο θέμα αναφέρεται η κυρία υπουργός.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για συγκάλυψη του γεγονότος ή για απόκρυψη στοιχείων…απεναντίας! Το μόνο που σχολιάζουμε είναι ο τόπος που επελέγη ώστε να αναφερθεί η κυρία Πετραλιά στο γεγονός.

Όσο αφορά στα υπόλοιπα θέματα της ομιλίας της κυρίας υπουργού ανέφερε: «Από το 2004 ξεκινήσαμε μία φιλόδοξη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του τομέα μέσα από νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες καθώς και μέσα από την προώθηση μεγάλων επενδύσεων. Έχουμε αναγνωρίσει τις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο και ως αποτέλεσμα ενθαρρύνουμε τον εκσυγχρονισμό μέσω της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος. Γνωρίζουμε ότι ο παγκόσμιος ανταγωνισμός σε όλους τους κλάδους γίνεται όλο και πιο σκληρός, ωστόσο δεν τον φοβόμαστε. Αντίθετα, αποτελεί για μας πραγματική πρόκληση και ενισχύει τη διάθεσή μας για καινοτομία, σκληρή δουλειά και νέες επενδύσεις. Ειδικά στον τομέα του τουρισμού, πιστεύω πραγματικά ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να προσελκύσει πολλά επιπλέον εκατομμύρια επισκέπτες, καθΆ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομία μας.».

Αναφερόμενη στο θέμα της ασφάλειας είπε: «Από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά το θέμα της ασφάλειας έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα για τον τομέα του τουρισμού. Είναι κατανοητό ότι ειδικά ο τομέας του συνεδριακού τουρισμού είναι ακόμα πιο ευαίσθητος απέναντι σε θέματα ασφάλειας. ΓιΆ αυτό και θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα θεωρείται σταθερά ως μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες οργανώθηκαν με το πιο προηγμένο και το πιο αποτελεσματικό σχέδιο ασφάλειας. Επίσης και τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ελλάδα είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Όλοι γνωρίζουν ότι η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις είναι ασφαλείς καθ` όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Εκτός από την ασφάλεια, εξίσου σημαντικό κρίνεται το ζήτημα των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών. Είμαστε ιδιαίτερα ισχυροί και σε αυτό τον τομέα: Η κληρονομιά που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, συμβάλλουν στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού τόπου για τη διοργάνωση διασκέψεων, συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων. Σήμερα υπάρχουν 13 συνεδριακά κέντρα εκτός των ξενοδοχείων. Σχεδόν 100 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα παρέχουν την δυνατότητα διοργάνωσης διασκέψεων. Το κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο θα γίνει το νέο μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο με τη συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024