Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαράδειγμα προς μίμηση η Βαρκελώνη
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Παράδειγμα προς μίμηση η Βαρκελώνη

Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η ανάγκη, για στενή συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών και αρχών, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη προς την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης […]

Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η ανάγκη, για στενή συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών και αρχών, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, όπως τουλάχιστον<...> αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη προς την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται λόγος για σύσταση destination manager καθώς και για άρση των περιορισμών, των μονοπωλιακών καταστάσεων, αλλά και την ενίσχυση των υποδομών.

Αναγκαία επίσης κρίνεται και η υιοθέτηση επιτυχημένων πρακτικών των ανταγωνιστριών χωρών μας ταυτόχρονα με την εκλογίκευση της νομοθεσίας, άμβλυνση της γραφειοκρατίας και του ορθολογισμού των τιμολογίων. Τέλος με την επιστολή ζητάτε η εξομοίωση της τουριστικής βιομηχανίας με τη βιοτεχνία και τηβιομηχανία, η καθιέρωση προ-εκτίμησης και μετα-παρακολούθησης αξιολόγησης των επιπτώσεων, στην κοινωνία και οικονομία των νομοθετημάτων.

Συνεχίζοντας, η ένωση προτείνει την επέκταση της φιλοσοφίας και της πρακτικής του «θύματος» της Βαρκελώνης με την τακτική του ομώνυμου Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού – Tourism de Barcelona (TdB). Επίσης, προτείνει τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Αναγνωρισιμότητας Προορισμού (ΕΟΔΑΠ) , σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο με σύγχρονες δομές και λειτουργίες και υψηλών προσόντων εξειδικευμένο προσωπικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024