Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Παράδειγμα προς μίμηση η Βαρκελώνη

Δημήτρης Σταθόπουλος - 03 Νοέμβριος 2006, 00:00

Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η ανάγκη, για στενή συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών και αρχών, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, όπως τουλάχιστον<...>

αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη προς την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται λόγος για σύσταση destination manager καθώς και για άρση των περιορισμών, των μονοπωλιακών καταστάσεων, αλλά και την ενίσχυση των υποδομών.

Αναγκαία επίσης κρίνεται και η υιοθέτηση επιτυχημένων πρακτικών των ανταγωνιστριών χωρών μας ταυτόχρονα με την εκλογίκευση της νομοθεσίας, άμβλυνση της γραφειοκρατίας και του ορθολογισμού των τιμολογίων. Τέλος με την επιστολή ζητάτε η εξομοίωση της τουριστικής βιομηχανίας με τη βιοτεχνία και τηβιομηχανία, η καθιέρωση προ-εκτίμησης και μετα-παρακολούθησης αξιολόγησης των επιπτώσεων, στην κοινωνία και οικονομία των νομοθετημάτων.

Συνεχίζοντας, η ένωση προτείνει την επέκταση της φιλοσοφίας και της πρακτικής του «θύματος» της Βαρκελώνης με την τακτική του ομώνυμου Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού - Tourism de Barcelona (TdB). Επίσης, προτείνει τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Αναγνωρισιμότητας  Προορισμού (ΕΟΔΑΠ) , σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο με σύγχρονες δομές και λειτουργίες και υψηλών προσόντων εξειδικευμένο προσωπικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top