Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠυρετώδεις οι προετοιμασίες για το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού
Επιμελητήριο Δωδεκανήσου - ΔΕΤΑΠ

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται αυτές τις μέρες στελέχη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Δωδεκανησιακής Εταιρίας Ανάπτυξης και Προόδου (ΔΕΤΑΠ), έχοντας ως απώτερο στόχο την άρτια και επιτυχή διοργάνωση…

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται αυτές τις μέρες στελέχη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Δωδεκανησιακής Εταιρίας Ανάπτυξης και Προόδου (ΔΕΤΑΠ), έχοντας ως απώτερο στόχο την άρτια και επιτυχή διοργάνωση<...>του 2ο Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού με τίτλο «Ανταγωνιστικότητα μέσω αειφορίας: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τους Μεσογειακούς Τουριστικούς Προορισμούς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2006 υπό την επιστημονική αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και θα λάβει χώρα στη Δωδεκάνησο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Rodos Palace στο νησί της Ρόδου.

Οι εισηγητές του συνεδρίου είναι εµπειρογνώµονες σε θέματα βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και προέρχονται από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, αλλά και ακαδημαϊκοί οι οποίοι ερευνούν το πολυδιάστατο κομμάτι του τουρισμού.

Στο συνέδριο θα λάβουν µέρος στελέχη από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αειφορικής Τουριστικής Ανάπτυξης, από τον Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, από την Ambiente Italia, από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, από την Επιστημονική Ομάδα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, από το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, από το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, αλλά και στελέχη από επιχειρήσεις κλειδιά του τουριστικού κλάδου όπως την THR στην Ισπανία, από την JBR Hellas, τη Cybarco Ανάπτυξη Ακινήτων, το Eria Resort Hotel στην Κρήτη, την ECI (Enterprise Consulting Integration), την Ηλιότοπος Α.Ε., και την PKF The Consulting, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες συμβούλων στο Ντουμπάι.

Την πρώτη µέρα θα γίνουν παρουσιάσεις πάνω σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης μέσω αειφορίας, ενώ η επόμενη µέρα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση ειδικών αγορών και ειδικών τουριστικών προορισμών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει και μία τελετή απονομής βραβείων από τον αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο θεσμό αξιολόγησης και επιβράβευσης τουριστικών επιχειρήσεων «Royal Accommodation Awards», ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του Πρίγκιπα της Δανίας και του Πρίγκιπα της Ισπανίας. H οργάνωση αυτή κάθε χρόνο επιλέγει μία διαφορετική χώρα προκειμένου να απονείμει τα βραβεία της. Φέτος επελέγη η Ελλάδα και συγκεκριμένα το νησί της Ρόδου, για να πραγματοποιηθεί αυτή η τελετή στα πλαίσια του Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού. Σε αυτή την τελετή θα βραβευτούν 5 επιχειρήσεις οι οποίες επελέγησαν από μία λίστα 50 υποψηφίων επιχειρήσεων γιατί υιοθέτησαν κάποια καινοτόμα και αειφόρα πρακτική για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητά τους. Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης θα γίνει και μία μικρή παρουσίαση των επιχειρήσεων αυτών και των μεθόδων που χρησιμοποίησαν ως παραδείγματα καλών πρακτικών.

Παράλληλα, στα πλαίσια του φόρουμ οργανώνεται και ένα επιχειρηματικό εργαστήρι, που έχει ως αντικειμενικό στόχο την διερεύνηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων επιχειρηματικής συνεργασίας των επιχειρήσεων του Αιγαίου και της Κρήτης με επιχειρήσεις της Κύπρου, της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση στόχος είναι να αναδειχτούν τρόποι για τη δημιουργία γεφυρών σε επίπεδο επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των περιοχών.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα διεξαχθεί σε δύο γλώσσες, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024