Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠράσινο φως για μεγάλη τουριστική επένδυση στο Ν. Λασιθίου από τον Σουφλιά
Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Πράσινο φως για μεγάλη τουριστική επένδυση στο Ν. Λασιθίου από τον Σουφλιά

Δεκτή έκανε χτες ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργος Σουφλιάς, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μεγάλης τουριστικής επένδυσης σε έκταση της Μονής Τοπλού στην περιοχή `Κάβο Σίδερο` Λασιθίου, ανάβοντας ουσιαστικάπράσινο φως για την […]

Δεκτή έκανε χτες ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργος Σουφλιάς, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μεγάλης τουριστικής επένδυσης σε έκταση της Μονής Τοπλού στην περιοχή `Κάβο Σίδερο` Λασιθίου, ανάβοντας ουσιαστικά<...>πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου, την οποία έχει αναλάβει η εταιρία «LOYALWARD Ltd» με έδρα το Λονδίνο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Σουφλιάς:

“Η επένδυση έχει προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ και αναπτύσσεται σε έκταση 25.000 στρεμμάτων της μονής Τοπλού στο Βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης.

Δημιουργούνται έξι τουριστικά συγκροτήματα – χωριά δυναμικότητας 7.000 κλινών και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων καλύπτει το 10% της επιτρεπομένης από το Νόμο κάλυψης.

Κατασκευάζονται όλες οι αναγκαίες υποδομές για την πλήρη προστασία του περιβάλλοντος (επεξεργασία λυμάτων, διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση στερεών αποβλήτων, αφαλάτωση ύδατος κ.λπ.)

Με τους περιβαλλοντικούς όρους που τίθενται διασφαλίζεται η ακεραιότητα και συνεκτικότητα της περιοχής Natura που υπάρχει και προστατεύεται πλήρως το οικοσύστημα – χλωρίδα, πανίδα, υδάτινοι πόροι.

Με την απόφαση αυτή επιλύεται μια εκκρεμότητα αρκετών ετών στον τομέα των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, δεδομένου ότι ο πρώτος φάκελος για τα το θέμα (από την αγγλική εταιρία «LOYALWARD», κύριο του έργου) υποβλήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ πριν το 2000.

Με απόλυτο σεβασμό στο Περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία- τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης- δημιουργούμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Συμβάλλουμε καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση και ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης. Και βέβαια, ανοίγουμε νέους δρόμους για την προσέλκυση και άλλων μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας”.

Ειδικότερα, το έργο προβλέπει την κατασκευή:

  • τριών γηπέδων γκολφ διεθνών προδιαγραφών,

  • ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και
  • ενός συνεδριακού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων δυναμικότητας 1.200 συνέδρων.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024