Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΞΕΕ και ΤΕΕ
Επτά πεδία κοινού ενδιαφέροντος

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΞΕΕ και ΤΕΕ

Μνημόνιο συνεργασίας σε επτά κρίσιμα κοινού ενδιαφέροντος πεδία για τον ξενοδοχειακό και τον τεχνικό κόσμο της χώρας, υπέγραψαν χτες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς και ο κ. Γιάννης Αλαβάνος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ)…

Μνημόνιο συνεργασίας σε επτά κρίσιμα κοινού ενδιαφέροντος πεδία για τον ξενοδοχειακό και τον τεχνικό κόσμο της χώρας, υπέγραψαν χτες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς<...>και ο κ. Γιάννης Αλαβάνος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά στρατηγικής σημασίας συμφωνίες που συνάπτει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για στενότερη επαφή και κοινές πρωτοβουλίες με επαγγελματικούς, δημόσιους και αυτοδιοικητικούς φορείς, οι οποίοι με το κύρος, την αξιοπιστία και το θεσμικό τους ρόλο διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Η συγκεκριμένη συνεργασία με το ΤΕΕ, που αποτελεί τον σύμβουλο της Πολιτείας για τεχνικά θέματα, αποσκοπεί στην ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών σε μια σειρά καθοριστικών θεμάτων σχεδιασμού και λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Τα δυο Επιμελητήρια θα συνεργαστούν σε ζητήματα χωροταξικού-πολεοδομικού σχεδιασμού, προστασίας του περιβάλλοντος από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, οργάνωσης και λειτουργίας των Μεταφορών στη χώρα μας, εκπόνησης τουριστικών προτύπων ποιότητας, κατάθεσης προτάσεων για τη διασφάλιση των χρηματοδοτήσεων κοινοτικών προγραμμάτων αλλά και σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024