Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυνέδριο με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη

Συνέδριο με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη

«Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα» είναι το θέμα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Συνέδριο αναπτυξιακού χαρακτήρα θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ολοκληρωμένο τουρισμό, την καθαρή – φθηνή ενέργεια και την διαχείριση του περιβάλλοντος με εναλλακτικές και πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Το συνέδριο οργανώνει το Forum, με αφορμή τα 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας του κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ως βασικός ομιλητής, θα ευλογήσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Επίσημος δε προσκεκλημένος και ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ έχουν ήδη προσκληθεί και σημαντικές  προσωπικότητες από την δημόσια και κοινωνική ζωή της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Στην εκδήλωση θα τονιστεί, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο την αυξημένη και πιο σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη. Στόχος του συνεδρίου είναι να δείξει την ανάγκη αφύπνισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και της ευπρέπειας των δημοσίων χώρων με στόχο την βελτίωση της γενικότερης εικόνας της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, αφού οι επισκέπτες δίνουν μια αυξημένη σημασία σε αυτά τα σημεία όπου η χώρα μας δεν έχει δείξει την απαραίτητη ευαισθησία. Μετά δε την μεγάλη οικολογική καταστροφή της Χαλκιδικής, το συνέδριο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αφύπνιση των φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος από παρόμοιες μεγάλες οικολογικές καταστροφές.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν ενότητες για την Συνεργασία Ιδιωτικού & Δημόσιου Φορέα, την Εκπαίδευση, τις Πόλεις πρότυπα, την Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση, την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό, το Νομοθετικό Πλαίσιο, τις Παράκτιες περιοχές, τον Καθαρισμό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους κ.ά.

Θα συμμετάσχουν επιτελείς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στελέχη Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), εκπρόσωποι κορυφαίων μέσων ενημέρωσης από ολόκληρη την Ευρώπη, Φορείς Τουρισμού και επιχειρήσεις του κλάδου, φορείς περιβάλλοντος και καινοτόμες εταιρείες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, νομάρχες και δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024