Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈξη νέα πλοία για την Superfast Ferries

Έξη νέα πλοία για την Superfast Ferries

Ξεκίνησε η ταυτόχρονη κατασκευή των έξη νέων κόκκινων πλοίων Superfast των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε. Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε σε μία μοναδική τελετή στα ναυπηγεία HDW του Κίελου Γερμανίας με […]

Ξεκίνησε η ταυτόχρονη κατασκευή των έξη νέων κόκκινων πλοίων Superfast<.> των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε. Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε σε μία μοναδική τελετή στα ναυπηγεία HDW του Κίελου Γερμανίας με την τοποθέτηση της τρόπιδος (των πρώτων προκατασκευασμένων τμημάτων των πλοίων των έξη νέων Superfast στις δεξαμενές ναυπήγησης.
Τα έξη νέα Superfast των Επιχειρήσεων Αττικής αποτελούν επένδυση ύψους άνω των 200 δισ. δραχμών, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.
Τα δύο πρώτα από τα έξη νέα πλοία (Superfast V και Superfast VI) θα είναι έτοιμα να παραδοθούν στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2000 και θα δρομολογηθούν στις γραμμές Πάτρα-Ancona και Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Bari με επιστροφή, όπου είναι ήδη δρομολογημένα τα Superfast I, II, III και IV. Η ναυπήγηση των υπολοίπων τεσσάρων πλοίων θα ολοκληρωθεί εντός του 2001.
Τα έξη νέα πλοία θα είναι χωρητικότητας περίπου 31.000 κόρων και θα έχουν το καθένα τέσσερις κύριες μηχανές πετρελαίου ισχύος 46.000 kW, προπέλες μεταβλητού βήματος και ταχύτητα μεγαλύτερη των 28 κόμβων.
Οι κοινόχρηστοι χώροι τους θα περιλαμβάνουν εστιατόρια, bars, casino, discotheque, καταστήματα, παιχνιδότοπο, πισίνες κ.λπ, ενώ για τα οχήματα θα διαθέτουν τέσσερα γκαράζ και εσωτερικές ράμπες και καταπέλτες για την γρήγορη αποεπιβίβαση τους.
Με την προσθήκη και των νέων πλοίων στο στόλο τους οι Επιχειρήσεις Αττικής θα διαθέτουν τον ταχύτερο, νεότερο και πιο σύγχρονο στόλο στον κόσμο στην κατηγορία αυτή, με 10 ολοκαίνουργια πλοία συνολικής αξίας 1,2 δισ. δολλαρίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024