Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έξη νέα πλοία για την Superfast Ferries

Θοδωρής Κουμέλης - 30 June 1999, 00:00

Ξεκίνησε η ταυτόχρονη κατασκευή των έξη νέων κόκκινων πλοίων Superfast<.>

των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε. Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε σε μία μοναδική τελετή στα ναυπηγεία HDW του Κίελου Γερμανίας με την τοποθέτηση της τρόπιδος (των πρώτων προκατασκευασμένων τμημάτων των πλοίων των έξη νέων Superfast στις δεξαμενές ναυπήγησης.
Τα έξη νέα Superfast των Επιχειρήσεων Αττικής αποτελούν επένδυση ύψους άνω των 200 δισ. δραχμών, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.
Τα δύο πρώτα από τα έξη νέα πλοία (Superfast V και Superfast VI) θα είναι έτοιμα να παραδοθούν στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2000 και θα δρομολογηθούν στις γραμμές Πάτρα-Ancona και Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Bari με επιστροφή, όπου είναι ήδη δρομολογημένα τα Superfast I, II, III και IV. Η ναυπήγηση των υπολοίπων τεσσάρων πλοίων θα ολοκληρωθεί εντός του 2001.
Τα έξη νέα πλοία θα είναι χωρητικότητας περίπου 31.000 κόρων και θα έχουν το καθένα τέσσερις κύριες μηχανές πετρελαίου ισχύος 46.000 kW, προπέλες μεταβλητού βήματος και ταχύτητα μεγαλύτερη των 28 κόμβων.
Οι κοινόχρηστοι χώροι τους θα περιλαμβάνουν εστιατόρια, bars, casino, discotheque, καταστήματα, παιχνιδότοπο, πισίνες κ.λπ, ενώ για τα οχήματα θα διαθέτουν τέσσερα γκαράζ και εσωτερικές ράμπες και καταπέλτες για την γρήγορη αποεπιβίβαση τους.
Με την προσθήκη και των νέων πλοίων στο στόλο τους οι Επιχειρήσεις Αττικής θα διαθέτουν τον ταχύτερο, νεότερο και πιο σύγχρονο στόλο στον κόσμο στην κατηγορία αυτή, με 10 ολοκαίνουργια πλοία συνολικής αξίας 1,2 δισ. δολλαρίων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top