Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αντιδράσεις για την ακυρώσεις πτήσεων από Κάσο προς Σητεία

Δημήτρης Σταθόπουλος - 13 Νοέμβριος 2006, 00:00

Ακύρωση πτήσεων από την Κάσο προς τη Σητεία καταγγέλλει ο δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό<...>

Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη. Ειδικότερα, ο κ. δήμαρχος αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις 11 πτήσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν οι 8 παρέμειναν ανεκτέλεστες. Παράλληλα με αυτό το θέμα ζητάτε από κ. υπουργό να επεκταθεί το δρομολόγιο μέχρι το Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρετε: «Όπως γνωρίζετε, από την 29/10/2006, άρχισε η πραγματοποίηση δρομολογίων των Ολυμπιακών Αερογραμμών μεταξύ της Κάσου και της Σητείας, γεγονός που ικανοποίησε εν μέρει παλαιότερο αίτημά μας. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε, είναι οι καθημερινές τραγελαφικές καταστάσεις που διαδραματίζονται στο αεροδρόμιο του νησιού μας, εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι επιβάτες με προορισμό την Σητεία, πάνε κι έρχονται, αφού ενημερώνονται την τελευταία στιγμή ότι για αδιευκρίνιστους και απροσδιόριστους λόγους, η πτήση τους δεν εκτελείται! Συγκεκριμένα, από την 29/10, ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων μέχρι και σήμερα 10/11, επί συνόλου 11 προγραμματισμένων δρομολογίων, εκτελέστηκαν μόνο 3 πτήσεις και παρέμειναν ανεκτέλεστες 8!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, για να ταλαιπωρεί καθημερινά τους κατοίκους του νησιού, για τους οποίους η αεροπορική σύνδεση αποτελεί «φάρμακο» για την ανασφάλεια που αισθάνονται τον χειμώνα, υπάρχει και το υψηλότερο κόστος των 42 ευρώ για μια διαδρομή 480 μιλίων επιδοτούμενης μάλιστα γραμμής, ενώ το κόστος της διπλάσιας διαδρομής 980 μιλίων Ρόδου-Κάσου κοστίζει 38 ευρώ!

Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεσθε πλήρως την δικαιολογημένη αγανάκτησή μας, παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο επέκτασης του δρομολογίου Ρόδου-Κάσου-Σητείας μέχρι το Ηράκλειο (διευκόλυνση επιβατών, αλλά κυρίως διαδικασίας αντικατάστασης πληρωμάτων, τα οποία κάνουν καθημερινά την διαδρομή Ηρακλείου-Σητείας με ταξί, προκειμένου να γίνει η προβλεπόμενη αντικατάσταση αυτών για λόγους ασφάλειας πτήσεων) καθώς επίσης και την μείωση του κόστους του εισιτηρίου, δεδομένου και του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη γραμμή είναι επιτοδοτούμενη».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top