Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προσφορά της Ford για την εξαγορά της Hertz

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Σεπτέμβριος 2000, 00:00

Η εταιρία Ford Motor Co. σε μια προσπάθεια εξαγοράς της εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz<.> πρόσφερε<...>

597 εκατ. δολάρια, για το 18,5% των μετοχών της.
Πριν από τρία χρόνια η Ford είχε πουλήσει τις μετοχές της Hertz σε ελαφρά χαμηλότερη τιμή. Η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής πρόσφερε 30 δολάρια για κάθε μετοχή πρώτης τάξης της Hertz, δηλαδή 24% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης μέρας. Το διοικητικό συμβούλιο της Hertz πρόκειται να μελετήσει την προσφορά.
Η μετοχή της Hertz έχει πτωτικές τάσεις και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της και στην τιμή των 24,25 δολαρίων. Στις 25 Απριλίου του 1997, που η Ford πούλησε την Hertz η τιμή κλεισίματος της μετοχής της ήταν 27,63. Οι μετοχές της ανταγωνίστριας εταιρίας Avis κινούνται ελαφρά καλύτερα.
Πρόσφατα, και σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή κ. Hank Diamond από την εταιρία Credit Suisse First Boston, οι ανταγωνίστριες εταιρίες της Hertz προσφέρουν εξυπηρετήσεις όπως ηλεκτρονικές υπηρεσίες χωρίς την χρήση χαρτιού, γρήγορες επιστροφές χρημάτων και άλλες, χωρίς όμως να μπορούν να ανταγωνιστούν την Hertz και σε επίπεδο τιμών μιας και στις ΗΠΑ πουλάει περίπου 20 δολάρια ακριβότερα την ημέρα.
‘Οι άνθρωποι μόλις τώρα αρχίζουν να μην θέλουν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για την Hertz γιατί βρίσκουν ίδια εξυπηρέτηση από τους φθηνότερους ανταγωνιστές της όπως την Dollar Thrifty Automotivw Group.’ δήλωσε ο κ. Diamond.
To 1987 η Ford αγόρασε μετοχές της Hertz που άνηκε στην UAL Corp. και έγινε μοναδικός ιδιοκτήτης της το 1994. Το 1997, η Ford πούλησε το 18,5% των μετοχών της για 24 δολάρια την μετοχή. Ο οικονομικός διευθυντής της Ford κ. Henry Wallace ανακοίνωσε ότι ‘η Hertz είναι μια από τις καλύτερες φίρμες στον κόσμο, και η απόκτηση των μετοχών της θα βοηθήσει την στρατηγική και θα ενδυναμώσει την λειτουργική ευελιξία και των δύο εταιριών’.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top