Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα»

Δώρα Σγάρτσου - 21 November 2006, 00:00

Συνέδριο αναπτυξιακού χαρακτήρα για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ολοκληρωμένο τουρισμό, την καθαρή – φθηνή ενέργεια και τη διαχείριση του περιβάλλοντος<...>

με εναλλακτικές και πιο καθαρές μορφές ενέργειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων της 22ης Philoxenia. Το συνέδριο οργάνωσε το περιοδικό FORUM, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών συνεχούς παρουσίας του κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με μήνυμα του, ενώ παρέστησαν υπουργοί Περιβάλλοντος και δήμαρχοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και ειδικοί επιστήμονες και κορυφαία στελέχη διακεκριμένων επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο τονίστηκε η ανάγκη αφύπνισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και της ευπρέπειας των δημοσίων χώρων, με στόχο τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, αφού οι επισκέπτες αποδίδουν αυξημένη σημασία σε αυτά τα σημεία, όπου η χώρα μας δεν έχει δείξει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, την απαραίτητη ευαισθησία. Μετά δε τη μεγάλη οικολογική καταστροφή της Χαλκιδικής, η πραγματοποίηση του συνεδρίου υπήρξε καταλυτική για την αφύπνιση των φορέων σε πιθανές παρόμοιες οικολογικές καταστροφές.

Στο συνέδριο υπήρξαν

ενότητες

για:

  • την Συνεργασία Ιδιωτικού & Δημόσιου Φορέα,
  • την Εκπαίδευση,
  • τις Πόλεις – Πρότυπα,
  • τη Διαχείριση Απορριμάτων – Ανακύκλωση,
  • την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό,
  • το Νομοθετικό Πλαίσιο,
  • τις Παράκτιες περιοχές,
  • τον Καθαρισμό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κ.ά.

Στο συνέδριο παρέστησαν επιτελείς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), εκπρόσωποι κορυφαίων μέσων ενημέρωσης από ολόκληρη την Ευρώπη, φορείς τουρισμού και επιχειρήσεις του κλάδου, φορείς περιβάλλοντος και καινοτόμες εταιρίες, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομάρχες και δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top