Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιεθνές Συνέδριο με θέμα: «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα»

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα»

Συνέδριο αναπτυξιακού χαρακτήρα για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ολοκληρωμένο τουρισμό, την καθαρή – φθηνή ενέργεια και τη διαχείριση του περιβάλλοντοςμε εναλλακτικές και πιο καθαρές μορφές ενέργειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, […]

Συνέδριο αναπτυξιακού χαρακτήρα για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ολοκληρωμένο τουρισμό, την καθαρή – φθηνή ενέργεια και τη διαχείριση του περιβάλλοντος<...>με εναλλακτικές και πιο καθαρές μορφές ενέργειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων της 22ης Philoxenia. Το συνέδριο οργάνωσε το περιοδικό FORUM, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών συνεχούς παρουσίας του κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με μήνυμα του, ενώ παρέστησαν υπουργοί Περιβάλλοντος και δήμαρχοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και ειδικοί επιστήμονες και κορυφαία στελέχη διακεκριμένων επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο τονίστηκε η ανάγκη αφύπνισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και της ευπρέπειας των δημοσίων χώρων, με στόχο τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, αφού οι επισκέπτες αποδίδουν αυξημένη σημασία σε αυτά τα σημεία, όπου η χώρα μας δεν έχει δείξει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, την απαραίτητη ευαισθησία. Μετά δε τη μεγάλη οικολογική καταστροφή της Χαλκιδικής, η πραγματοποίηση του συνεδρίου υπήρξε καταλυτική για την αφύπνιση των φορέων σε πιθανές παρόμοιες οικολογικές καταστροφές.

Στο συνέδριο υπήρξαν ενότητες για:

  • την Συνεργασία Ιδιωτικού & Δημόσιου Φορέα,
  • την Εκπαίδευση,
  • τις Πόλεις – Πρότυπα,
  • τη Διαχείριση Απορριμάτων – Ανακύκλωση,
  • την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό,
  • το Νομοθετικό Πλαίσιο,
  • τις Παράκτιες περιοχές,
  • τον Καθαρισμό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κ.ά.

Στο συνέδριο παρέστησαν επιτελείς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), εκπρόσωποι κορυφαίων μέσων ενημέρωσης από ολόκληρη την Ευρώπη, φορείς τουρισμού και επιχειρήσεις του κλάδου, φορείς περιβάλλοντος και καινοτόμες εταιρίες, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομάρχες και δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024