Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣουφλιάς: Σήμερα κατασκευάζουμε το μεγαλύτερο μέτωπο έργων μετρό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα
Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

Σουφλιάς: Σήμερα κατασκευάζουμε το μεγαλύτερο μέτωπο έργων μετρό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Την ικανοποίηση του για τα έργα μετρό που κατασκευάζονται αυτή τη περίοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασε χτες ο υπουργός Περβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Γιώργος Σουφλιάς, κατά την […]

Την ικανοποίηση του για τα έργα μετρό που κατασκευάζονται αυτή τη περίοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασε χτες ο υπουργός Περβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Γιώργος Σουφλιάς, κατά την επίσκεψη του στο Ελληνικό. Όπως ανακοίνωσε:<…>“στα 26,1 χιλιόμετρα γραμμής και στους 24 σταθμούς μετρό που λειτουργούν σήμερα στην Αθήνα, προστίθενται 22,3 χλμ νέας υπόγειας γραμμής και 23 νέοι σταθμοί μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς να υπολογίζεται η επέκταση της γραμμής 3 από Χαϊδάρι προς τον Πειραιά αλλά και οι τρεις νέοι σταθμοί σε Χολαργό, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή, έργα τα οποία, η κατασκευή τους θα αρχίσει μέχρι το καλοκαίρι του 2007”.

“Σήμερα κατασκευάζουμε το μεγαλύτερο μέτωπο έργων μετρό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας πως ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Μιλώντας για τη γραμμή 2 από Ανθούπολη έως Ελληνικό ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει 20 σταθμούς και 19 χλμ υπόγειας γραμμής, ενώ η διαδρομή από Ελληνικό προς Σύνταγμα θα διαρκεί από 45 λεπτά μόλις 15, όταν ολοκληρωθεί το έργο.

“Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με ενστάσεις” εξήγησε ο κ. Σουφλιάς “περί το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν τα έργα της επέκτασης από Χαϊδάρι προς Πειραιά μήκους 8 χλμ, με 7 σταθμούς”, ενώ προσδιόρισε για τον Απρίλιο ή Μάρτιο, την έναρξη της κατασκευής των τριών σταθμών της γραμμής 3 σε Νομισματοκοπείο, Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

Τέλος ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι προχωρούν και οι διαδικασίες για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε πάρκο, και εκτίμησε ότι την ερχόμενη άνοιξη θα είναι έτοιμο και το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024