Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το μάρκετινγκ του τουρισμού σε χέρια ερασιτεχνών

Θάνος Ξυδόπουλος - 27 Σεπτέμβριος 2000, 00:00

'Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα<.> Τουρισμού θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Κυβέρνηση και τον ΕΟΤ να διαφημίσουν την Ελλάδα, αλλά<...>

το μάρκετινγκ του τουρισμού βρίσκεται σε χέρια ερασιτεχνών', επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής επικρατείας κ. Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι: 'Το έλλειμμα πολιτικής δεν περιορίζεται μόνο στο μάρκετινγκ, αλλά αφορά στις υποδομές, την ποιότητα, την εκπαίδευση, την εξειδίκευση των υπηρεσιών που προσφέρουμε'.
Παράλληλα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της

Ν.Δ.<.>

υπογραμμίζει ότι: 'Η κυβέρνηση, παρ' ότι βρίσκεται στην εξουσία 20 σχεδόν χρόνια, δεν διαθέτει ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική, δεν έχει σχέδιο εκμετάλλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για την τουριστική πολιτική της χώρας, δεν διαθέτει απαραίτητους πόρους από το Γ' ΚΠΣ για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πάσης φύσεως επιχειρήσεων που προσφέρουν τουριστική ανάπτυξη στη χώρα. Έχει να παρουσιάσει ελάχιστο έργο σε σχέση με τον στόχο που έχουμε θέσει για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού'.
'Για τη Νέα Δημοκρατία, η ανάπτυξη του τουρισμού είναι η πρώτη προτεραιότητα. Το πιο σημαντικό, όμως είναι να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Διότι, το σωστό είναι να μετράμε το επιτυχές αποτέλεσμα, όχι με τον αριθμό των τουριστών, αλλά με το οικονομικό αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας και τον συνδυασμό της αύξησης των αφίξεων με την χρονική διασπορά τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους μήνες' κατέληξε ο κ. Παπαθανασίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top