Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Τεχνολογία και Περιβάλλον θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στον τουρισμό

ΣΕΤΕ: Τεχνολογία και Περιβάλλον θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στον τουρισμό

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τονίζει για μια ακόμη φορά την σημασία του Τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μέσα από […]

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα<.>ς Τουρισμού τονίζει<...> για μια ακόμη φορά την σημασία του Τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μέσα από την αύξηση της απασχόλησης και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στα επόμενα χρόνια, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι τα δύο στοιχεία που θα επηρεάσουν καθοριστικά την τουριστική βιομηχανία.
Οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προωθείται το τουριστικό προϊόν, οι στρατηγικές προώθησης θα πρέπει να επαναπροσδιορισθούν προσανατολισμένες στις ιδιαιτερότητες μικρών τμημάτων της τουριστικής αγοράς και στην παροχή ολοένα και περισσότερο προστιθέμενης αξίας. Η πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας δεν είναι μόνο η εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών αλλά κυρίως η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλα τα επίπεδα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην μορφοποίηση και διάθεση του τουριστικού προϊόντος.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον σαν στοιχείο του ενεργητικού τους και να το προστατεύουν με γνώμονα την αειφορία. Είναι ευχάριστο ότι αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις είναι πρωταγωνίστριες σε αυτή την προσπάθεια καθώς έχουν κάνει σημαντικά βήματα για τη διαφύλαξη πολύτιμων φυσικών πόρων όπως το νερό, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ, έχοντας προχωρήσει σε υψηλές επενδύσεις.
Όμως παρ' όλες τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τις περιβαλλοντικές διαστάσεις της τουριστικής ανάπτυξης, ο ανθρώπινος παράγοντας θα παραμείνει ως ο σημαντικότερος συντελεστής της ποιότητας των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών. Συνεπώς η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στο τουρισμό θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να μεγαλώσει η προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024