Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χριστοδουλάκης: Επιτακτική και αναγκαία η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών

Θοδωρής Κουμέλης - 27 September 2000, 00:00

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα<.> Τουρισμού με θέμα «Τεχνολογία και Φύση: δύο προκλήσεις για τον Τουρισμό στην Αυγή του 21ου αιώνα»<...>

, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, σε μήνυμά του τονίζει ότι, η επιλογή της «Τεχνολογίας και της Φύσης» ως κεντρικά θέματα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, συμπίπτει με μία περίοδο κατά την οποία γίνεται επιτακτικό και αναγκαίο ο τουρισμός στην Ελλάδα να αξιοποιήσει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες στους τομείς των μεταφορών, των επικοινωνιών, της πληροφορίας, του μάρκετινγκ, ακόμα και της προβολής.
Ο συνδυασμός της τεχνολογίας και της προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλάκης, λειτουργεί συμπληρωματικά στην προσπάθεια της τουριστικής ανάπτυξης, με γνώμονα την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, στο δικό του μήνυμα τονίζει ότι με σωστό σχεδιασμό και διαχείριση, τεχνολογία και φύση μπορούν να συμπορευτούν και να συμβάλλουν στην ενίσχυση του Τουρισμού και στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τουριστική πολιτική, σημειώνει ο κ. Γιαννακόπουλος, είναι ο χωροταξικός έλεγχος και η καταπολέμηση της παράνομης τουριστικής δόμησης, καθώς και η αυστηρή εφαρμογή περιβαλλοντικών κανονισμών. Στοιχεία, που δείχνουν ότι η τουριστική ανάπτυξη στη χώρα λαμβάνει υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος.
Τη σημασία του μηνύματος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, επισημαίνει στο μήνυμά του και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Φραντσέσκο Φραντζιάλλι, ο οποίος καλεί όλες τις εθνικές και διεθνείς οργανώσεις του Τουρισμού, να συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μετά από την ανάπτυξη του Τουρισμού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, συντονίζει τις ενέργειες προετοιμασίας του προγράμματος δραστηριοτήτων για το διεθνές έτος Οικοτουρισμού το 2002, που ορίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top