Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚόντρα για την είσοδο ψευδοκράτους στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Κόντρα για την είσοδο ψευδοκράτους στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Πονοκέφαλο στους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς φορείς της Κύπρου έχουν προκαλέσει τον τελευταίο καιρό οι προσπάθειες του ψευδοκράτους εισόδου του στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, γεγονός που φέρνει την τουριστική βιομηχανία της […]

Πονοκέφαλο στους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς φορείς της Κύπρου έχουν προκαλέσει τον τελευταίο καιρό οι προσπάθειες του ψευδοκράτους εισόδου του στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, γεγονός που φέρνει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου απέναντι<...>όχι μόνο σε αυτή των κατεχόμενων, αλλά και απέναντι σε διεθνή και πολιτικά συμφέροντα, καθώς ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στα κατεχόμενα έχει ήδη εκδηλωθεί και από μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.), κ. Χάρης Λοϊζίδης, “οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται να τοποθετήσουν το ψευδοκράτος στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, να βάλουν τα κατεχόμενα στους καταλόγους των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς. Μέχρι σήμερα δεν έχουν επιτύχει όσα επιδιώκουν. Στη Διεθνή Ένωση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (IH&RA) καταφέραμε να αποτρέψουμε την υιοθέτηση της ονομασίας του ψευδοκράτους, ως μέλους και επικράτησε τελικά η ονομασία Ξενοδόχοι της βόρειας Κύπρου”.

Σχολιάζοντας δε το ενδιαφέρον διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. τόνισε ότι αυτές “έχουν κάθε συμφέρον να βάλουν το ψευδοκράτος στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”. “Ο οικοδομικός οργασμός στα κατεχόμενα” συμπλήρωσε “δημιουργεί ευρύτερα, διεθνή συμφέροντα και στρατηγικές συμμαχίες για τους Τουρκοκύπριους”.

“Ως ΠΑΣΥΞΕ” κατέληξε ο κ. Λοϊζίδης “θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη, αλλά το θέμα ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του Συνδέσμου. Δεν είναι απλά ένα θέμα που εναπόκειται στην καλή θέληση είτε των ξενοδόχων, είτε άλλων συντελεστών της τουριστικής βιομηχανίας. Το θέμα δεν είναι απλά τουριστικό, αλλά και πολιτικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024