Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Η Αθήνα χρειάζεται νέες κλίνες στο πλαίσιο μιας σφαιρικής αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής (πλήρες κείμενο)

HATTA: Η Αθήνα χρειάζεται νέες κλίνες στο πλαίσιο μιας σφαιρικής αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής (πλήρες κείμενο)

«Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν την ανάγκη αύξησης του δυναμικού της Αττικής σε κλίνες υψηλών κατηγοριών, ιδιαίτερα μετά την […]

«Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>) έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν την ανάγκη αύξησης<...> του δυναμικού της Αττικής σε κλίνες υψηλών κατηγοριών, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και των απαιτήσεων που δημιουργούνται για την κάλυψη της αναμενόμενης ζήτησης. Σε αυτό το πλαίσιο επικροτούμε την απόφαση να καταγραφεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ των επενδυτικών διαθέσεων, αλλά και των προβλημάτων που λειτουργούν ως τροχοπέδη σε αναπτυξιακά σχέδια, με στόχο την δημιουργία κλινών στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή. Ελπίζουμε ότι η εν λόγω διαδικασία διεύρυνσης των εναλλακτικών δυνατοτήτων αύξησης του δυναμικού σε κλίνες θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μίας πολιτικής που σύντομα θα οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η βιωσιμότητα αυτών των κλινών σε μεσομακροχρόνιο ορίζοντα. Η πραγματοποίηση ενός προγράμματος προβολής και προώθησης της Αθήνας και της Αττικής ως προορισμού κάθε μορφής τουρισμού (πολιτιστικού, συνεδριακού, περιηγητικού κλπ) θα πρέπει να αποτελεί –εκ των ουκ άνευ- μιας τουριστικής αναπτυξιακής πολιτικής. Με θεμέλιο λίθο τη μεσομακροχρόνια βιωσιμότητα των επενδυτικών σχεδίων, τις ανάγκες που υπαγορεύει η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και στο πλαίσιο μιας σφαιρικής πολιτικής που προσβλέπει στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κίνητρα, με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της υπάρχουσας ξενοδοχειακής υποδομής, τη δημιουργία επιπλέον κλινών υψηλών κατηγοριών, αλλά και άλλων υποδομών όπως το εκθεσιακό κέντρο των Αθηνών καθώς και για τον εκσυγχρονισμό άλλων τουριστικών επιχειρήσεων (π.χ. τουριστικών γραφείων, σκαφών αναψυχής, τουριστικών λεωφορείων κ.λπ.)»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024