Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΕΞΑ: 'Τριτοκοσμική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέες κλίνες'

Θάνος Ξυδόπουλος - 28 Σεπτέμβριος 2000, 00:00

Τριτοκοσμική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του ΕΟΤ περί 'Προσκλήσεως επενδυτικού ενδιαφέροντος', όσον αφορά<...> στη δημιουργία νέων Ξενοδοχειακών Μονάδων στον Ν. Αττικής, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ<.>

).
Η Ένωση Ξενοδόχων κατηγορεί τον Οργανισμό Τουρισμού (πλήρες κείμενο) ότι μετά από 15 χρόνια αδράνειας και έλλειψης υποδομής, κάνοντας αδύνατη την βιωσιμότητα σε πάνω από 120 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, έρχεται, σήμερα, να προσελκύσει Ξενοδοχειακούς Επενδυτές που θα τους ανταμείψει μέσα από τις 'ειδικές ρυθμίσεις' που προσφέρει το καθαγιαστήριο του βωμού των Ολυμπιακών Αγώνων '2004'.
Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι θα παρακολουθήσει από κοντά τον ρόλο και τα κίνητρα για τις 'ειδικές ρυθμίσεις' που προωθεί ο ΕΟΤ. Τέλος, οι Επιχειρηματίες Ξενοδόχοι καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να απαντήσουν για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγική καθυστέρηση των τουριστικών υποδομών στην περιοχή Αττικής, όπως: Διεθνές Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο, μαρίνες, γήπεδα golf, κατάσταση οδικού δικτύου προς το νέο αεροδρόμιο, ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, σταθμός εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στον ΟΛΠ, και ανυπαρξία προωθητικών μηχανισμών και διαφήμισης που έχουν καταδικάσει την υφιστάμενη ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής Αττικής σε μέση ετήσια πληρότητα 57%, μέση τιμή δωματίου στο ένα τρίτο έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και κίνδυνο 48 ΙΑΤΑ αεροπορικών εταιριών να μην συμμετέχουν στο αεροδρόμιο Σπάτων.

HATTA


Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (

HATTA<.>

), επικροτεί την απόφαση να καταγραφεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ των επενδυτικών διαθέσεων, αλλά και προβλημάτων που λειτουργούν ως τροχοπέδη σε αναπτυξιακά σχέδια, με στόχο την δημιουργία κλινών στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή (πλήρες κείμενο).
Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κίνητρα, με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο, για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υπάρχουσας ξενοδοχειακής υποδομής, την δημιουργία επιπλέον κλινών υψηλών κατηφοριών αλλά και άλλων υποδομών όπως το συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο των Αθηνών, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό άλλων τουριστικών επιχειρήσεων (π.χ. τουριστικών γραφείων, σκαφών αναψυχής, τουριστικών λεωφορείων κ.τ.λ.)

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top