Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Πρόσκληση επενδυτικού ενδιαφέροντος για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αττική

ΕΟΤ: Πρόσκληση επενδυτικού ενδιαφέροντος για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αττική

Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ενδιαφέρεται να έχει έγκυρη καταγραφή εικόνας επενδυτικού ενδιαφέροντος για δημιουργία ξενοδοχειακών κλινών, στην […]

Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ<.>) ενδιαφέρεται να έχει έγκυρη καταγραφή εικόνας<...> επενδυτικού ενδιαφέροντος για δημιουργία ξενοδοχειακών κλινών, στην Αττική, οι οποίες μπορούν να είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια φιλοξενίας, τόσο της Ολυμπιακής Οικογένειας, όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών αλλά επίσης και η ζήτηση, που θα προκύψει πριν και μετά την τέλεση των Αγώνων. Το ενδιαφέρον του ΕΟΤ εστιάζεται συγκεκριμένα στις ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας και πρώτης τάξης.
Προς το σκοπό αυτό καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, προγραμματίζουν ή ήδη σχεδιάζουν τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας πολυτελείας ή πρώτης τάξης, στην περιφέρεια Αττικής (πλην των νήσων, που υπάγονται σε αυτήν) να εκδηλώσουν το σχετικό κατ' αρχήν επενδυτικό ενδιαφέρον τους με δήλωση, την οποία θα καταθέσουν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Ως 'δημιουργία ξενοδοχειακών κλινών' στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος νοούνται τα εξής:

  • Η ανέγερση εξ υπαρχής νέας μονάδας
  • Η επέκταση λειτουργούσης μονάδας
  • Η μετατροπή υφισταμένου κτιρίου σε ξενοδοχείο
  • Η αποκατάσταση διατηρητέου ή παραδοσιακού κτιρίου και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο
  • Η επαναλειτουργία σχολάζοντος ξενοδοχείου
  • Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση στις τάξεις πολυτελείας ή πρώτης λειτουργούντων ξενοδοχείων

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι το ακόλουθο:

  • Αίτηση – Δήλωση με το ονοματεπώνυμο του επιχειρηματία και/ή τον τίτλο της επιχείρησης καθώς και πλήρη στοιχεία διεύθυνσης του αιτούντος.
  • Σύντομη περιγραφή της σχεδιαζόμενης ξενοδοχειακής μονάδας που θα αναφέρεται στην περιοχή εγκατάστασης της σχεδιαζόμενης επένδυσης, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ( π.χ. πλήρης κυριότητα επί του ακινήτου, αγορά ή μίσθωση σε εξέλιξη κ.τ.λ.) στην τάξη (πολυτελείας και πρώτη), στη δυναμικότητα, στο στάδιο εξέλιξης (π.χ. εγκεκριμένη καταλληλότητα οικοπέδου από τον ΕΟΤ, τεχνικές μελέτες υπό εκπόνηση κ.τ.λ.), στις πιθανές συμπληρωματικές εγκαταστάσεις (π.χ. πισίνες, γήπεδα αθλοπαιδιών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.τ.λ.), αλλά και κυρίως στα τυχόν εμπόδια πραγματοποίησης της επένδυσης (πχ κορεσμένη περιοχή, περιοχή εντός σχεδίου, όπου αποκλείεται η τουριστική χρήση κ.τ.λ.)
  • Χρονοδιάγραμμα της σχεδιαζόμενης επένδυσης και προβλεπόμενη ημερομηνία αποπεράτωσης και λειτουργίας.
  • Τοπογραφικό του γηπέδου σε κλίμακα 1:200 ως 1:1000 (αναλόγως του μεγέθους του γηπέδου) με τους ισχύοντες όρους δόμησης και το σχετικό διάταγμα όρων δόμηση και χρήσεων γης.
  • Απόσπασμα χάρτη με εντοπισμό του γηπέδου επ' αυτού.

Ο ΕΟΤ θα εξετάσει λεπτομερώς τις αιτήσεις, προκειμένου να καταγράψει το υφιστάμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για δημιουργία ξενοδοχειακών κλινών στην Αττική καιεισηγηθεί ενδεχόμενες ρυθμίσεις στον Υπουργό Ανάπτυξης και τα συναρμόδια Υγεία. Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον υφίσταται οιασδήποτε μορφής κωλύματος εκ του νόμου, η υποβολή της αίτησης – εκδήλωσηςικού ονδεν παρέχει μάτως δικαίωμαώθητων σχετικώννδύσεων.
Ηθεσμία ολής είη 31η Οκτωβρίου 2000.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024