Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑξιόπλοο το Express Samina λένε οι Μινωικές

Αξιόπλοο το Express Samina λένε οι Μινωικές

Απαντήσεις στα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 60 ανθρώπους και σημάδεψε την ψυχολογία των διασωθέντων για όλη τους τη ζωή, ψάχνει να βρει η […]

Απαντήσεις στα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 60 ανθρώπους και σημάδεψε<...> την ψυχολογία των διασωθέντων για όλη τους τη ζωή, ψάχνει να βρει η πλοιοκτήτρια εταιρία του Express Samina, Minoan Flying Dolphins, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Η MFD με επιστολή της στα Μ.Μ.Ε. τονίζει ότι οι έλεγχοι που έγιναν μετά από τις καταγγελίες του μηχανικού του πλοίου βρήκαν το Express Samina αξιόπλοο χωρίς να κάνουν καμία παρατήρηση.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της MFD έχει ως εξής:
«Α. Η εταιρία μας μετά από μεταμεσονύκτιο πρώτο δελτίο τύπου που εξέδωσε για να ενημερώσει για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο πλοίο της Express Semina, θεωρεί υποχρέωσή της να ανακοινώσει ότι αυτή τη στιγμή, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την διάσωση των ναυαγών του συγκεκριμένου πλοίου.
Β. Η εταιρία, αμέσως μετά την παραπάνω ενημέρωση απέστειλε το Highspeed 4 πάση δυνάμει στην Πάρο, προκειμένου μέσο συστήματος night vision που αυτό διαθέτει, να διερευνήσει την περιοχή του ναυαγίου και να συμβάλει στην ανεύρεση και περισυλλογή των ναυαγών.
Το πλοίο με το πρώτο φως της ημέρας επέστρεψε στον Πειραιά, προκειμένου να παραλάβει τους συγγενείς των επιβατών και να τους μεταφέρει στην Πάρο. Το πλοίο μας παραμένει στον Πειραιά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ισχύοντας απαγορευτικό απόπλου, αναμένοντας τη βελτίωσή τους, προκειμένου να αναχωρήσει και πάλι για την Πάρο, μετά την σχετική άδεια του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Γ. Η εταιρία μας έθεσε στην διάθεση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας την εναλλακτική λύση της μεταφοράς των συγγενών με αεροπλάνα, που θα τεθούν στην διάθεσή τους, γεγονός που ήδη υλοποιείται ταυτόχρονα με την αντίστοιχη μεταφορά των ναυαγών από την Πάρο προς τον Πειραιά.
Δ. Η εταιρία μας, σε απάντηση σχετικού σχολίου περί γενικών ελλείψεων που έχουν σχέση με την αξιοπλοΐα του Express Samina, όπως καταγγέλλει το σωματείο του ΑΒ Μηχανικού, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από λίγες μέρες, επειδή κατά την λήξη της απεργίας δεν βρέθηκε –όπως όφειλε- να επιβαίνει στο πλοίο, δηλώνει τα παρακάτω: Η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από σχετικές καταγγελίες του εν λόγω ΑΒ Μηχανικού πραγματοποίησε Έκτακτες Γενικές και λεπτομερείς Επιθεωρήσεις στο συγκεκριμένο πλοίο την Παρασκευή 22/9 και κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας μέχρι του απόπλου για το κανονικό δρομολόγιό του χωρίς καμία παρατήρηση.
Ε. Όλοι εμείς οι 2.500 περίπου εργαζόμενοι στην Minoan Flying Dolphins συντετριμμένοι από το πρωτοφανές ατύχημα, εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τον κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή τους.
Η εταιρία μας διαβεβαιώνει, ότι μετά το πέρας της συνεχιζόμενης διάσωσης των ναυαγών, θα θέσει στη διάθεση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.
Ζ. Η εταιρία μας, συμμετέχοντας στην οδύνη των οικογενειών των θυμάτων, δηλώνει ότι θα είναι δίπλα τους, όπως και σε όλους τους επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου της».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024