Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα πιλοτική υπηρεσία για μετακίνηση ΑμεΑ στην Αθήνα
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Νέα πιλοτική υπηρεσία για μετακίνηση ΑμεΑ στην Αθήνα

Μια νέα πιλοτική υπηρεσία για τη διευκόλυνση μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα και τις ευρύτερες περιοχές της παρουσίασε χτες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ενόψει της […]

Μια νέα πιλοτική υπηρεσία για τη διευκόλυνση μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα και τις ευρύτερες περιοχές της παρουσίασε χτες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ενόψει της Παγκόσμιας<...>Ημέρας ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί από την ΕΘΕΛ με την κυκλοφορία τριών νέων οχημάτων που κατασκευάσθηκαν ειδικά για τη μεταφορά ατόμων με αμαξίδιο. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει σε 15 ημέρες, θα είναι δωρεάν και οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τη μετακίνηση τους, στον τετραψήφιο αριθμό 1130. Μάλιστα, για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της νέας υπηρεσίας θα υπάρξει συνεργασία του υπουργείου με τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται για τα θέματα ΑμεΑ.

“Η κοινωνία έχει ανάγκη την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία. Γι αυτό προσπαθούμε διαρκώς για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις τους, την πρόσβαση τους στις μεταφορές και τις επικοινωνίες. Διότι αυτό είναι το κλειδί προκειμένου να πετύχουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους. Στόχος μας είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρία να χρησιμοποιούν συστηματικά τα ΜΜΜ, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό προσβάσιμα. Δεν θέλουμε διαχωρισμούς, αλλά ισότιμη μεταχείριση. Ωστόσο επειδή κατανοούμε τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν και τα προβλήματα της συνολικότερης προσβασιμότητας που έχει η πόλη μας, ξεκινάμε – σε πιλοτική βάση αυτή τη νέα υπηρεσία” δήλωσε σχετικά ο κ. Λιάπης.

Παράλληλα, το υπουργείο ξεκινά και μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα προβλήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, διανέμοντας στους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ειδικό έντυπο, σε μια προσπάθεια μετάδοσης του μηνύματος ότι: “Είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο”. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. υπουργός η μεγαλύτερη αναπηρία είναι η αδιαφορία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση ΑμεΑ και η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών στη χώρα μας αποτελεί πάγιο αίτημα των ελληνικών τουριστικών φορέων, καθώς η ζήτηση ταξιδίων από την συγκεκριμένη αγορά ατόμων είναι μεγάλη, όπως και ο ανταγωνισμός άλλωστε σε αυτόν τον τομέα με άλλους τουριστικούς προορισμούς. Ελπίζουμε επομένως σύντομα η υπηρεσία αυτή να επεκταθεί και σε άλλες γενικότερες χρήσεις, προς όφελος τόσο της κοινωνίας, όσο και της χώρας, όσον αφορά στην τουριστική της ταυτότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024