Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΠαρουσίαση τουριστικού οδηγού της Αθήνας στη Καταλονία της Ισπανίας

Παρουσίαση τουριστικού οδηγού της Αθήνας στη Καταλονία της Ισπανίας

Χρήσιμες πληροφορίες για όσους ισπανόφωνους σκοπεύουν να επισκεφτούν την πόλη της Αθήνας, γραμμένες με τρόπο σύγχρονο, εύχρηστο και ενημερωτικό, περιλαμβάνει ο τουριστικός οδηγός `Atenas en el bolsillo`, που παρουσιάστηκεπρόσφατα σε […]

Χρήσιμες πληροφορίες για όσους ισπανόφωνους σκοπεύουν να επισκεφτούν την πόλη της Αθήνας, γραμμένες με τρόπο σύγχρονο, εύχρηστο και ενημερωτικό, περιλαμβάνει ο τουριστικός οδηγός `Atenas en el bolsillo`, που παρουσιάστηκε<...>πρόσφατα σε ειδική τιμητική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Εσκάλα της Καταλονίας (Ισπανία).

Τον οδηγό γράφει και επιμελείται, εδώ και τέσσερα χρόνια, η κυρία Μαρία Βασιλάκη, Γραμματέας του Ισπανού Πρέσβη στην Αθήνα. Η ανανεωμένη τέταρτη έκδοση του οδηγού, που προλογίζεται από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, και τον Ισπανό πρέσβη στην Αθήνα, κ. Juan Ramon Martinez Salazar, είναι εξαιρετικά εμπλουτισμένη, αφού περιλαμβάνει πληροφορίες και για σημαντικές τουριστικές περιοχές εκτός Αθηνών όπως την Κόρινθο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, τους Δελφούς, την Ολυμπία και τα Μετέωρα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και τη νοοτροπία των Ελλήνων, προσβλέποντας πάντοτε στις ανάγκες των ισπανόφωνων τουριστών. Οι πληροφορίες δίνονται με τρόπο άμεσο, έγκυρο, ευχάριστο και με προσωπικά σχόλια της συγγραφέως, η οποία επιπλέον, με χιούμορ και γλαφυρότητα παρουσιάζει τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ Ισπανών και Ελλήνων, στοιχεία που κάνουν αυτόν τον οδηγό να ξεχωρίζει και να πρωτοτυπεί στο είδος του.

Στις σελίδες του παρέχονται πληροφορίες για την ιστορία της Αθήνας και γενικότερα για την Ελλάδα (έκταση, πληθυσμός, γλώσσα, θρήσκευμα, οικονομία, πολιτικά κόμματα). Δίνονται χρήσιμες ιδέες για τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, προτάσεις για περιπάτους, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμβουλές για τα καλύτερα ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια της πόλης, καθώς και για συμφέρουσες αγορές. Ο αναγνώστης θα βρει ακόμη πρακτικές πληροφορίες για την ώρα, το νόμισμα, τις τηλεπικοινωνίες, τα μεταφορικά μέσα, τα ωράρια καταστημάτων, τραπεζών και φαρμακείων, μια λίστα με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης, ένα μικρό λεξιλόγιο, οδηγίες για περιπτώσεις ασθένειας, απώλειας χρημάτων, πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων, καθώς και αναλυτικούς χάρτες της Αττικής, της Ελλάδας και του κέντρου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η Μαρία Βασιλάκη από τον Αντιδήμαρχο της Εσκάλα, κ. Carles Cervantes, ο οποίος και προλόγισε την παρουσίαση του οδηγού με κολακευτικά σχόλια. Παρών ήταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, κ. Νικόλαος Μπάζας, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την αγάπη που τρέφουν οι Καταλανοί στην πατρίδα μας και τον πολιτισμό της. Επισήμανε ωστόσο την ανάγκη ευκολότερης πρόσβασης τουριστικών πληροφοριών στην καταλανική γλώσσα, καθώς οι Καταλανοί τουρίστες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του ισπανικού τουρισμού προς την Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του οδηγού, εκπρόσωποι του Δήμου της Εσκάλα ανακοίνωσαν τη δημιουργία, προσεχώς, τοπικού συλλόγου `Φίλοι της Ελλάδας`, που θα χρηματοδοτείται από την καταλανική κυβέρνηση και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη προγραμμάτων πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος από το χώρο του πολιτισμού, των τεχνών, του τουρισμού καθώς και πολλοί φίλοι της Ελλάδας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024