Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έτοιμη προς χρήση τον Απρίλιο η επέκταση του μετρό στο Αιγάλεω

Δώρα Σγάρτσου - 01 Δεκέμβριος 2006, 00:00

Τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να δοθεί προς χρήση η επέκταση της γραμμής του μετρό από το Μοναστηράκι στο Αιγάλεω, εξυπηρετώντας ημερησίως 80.000 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε<...>

ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς. Στην επέκταση της γραμμής περιλαμβάνονται σταθμοί στο Βοτανικό, τον Ελαιώνα και το Αιγάλεω, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η κατασκευή επέκτασης της γραμμής από το Χαϊδάρι στο Αιγάλεω, που θα είναι έτοιμη το 2008.

Το έργο βρίσκεται πλέον στο τελικό του στάδιο και από τον Ιανουάριο, ξεκινούν οι δοκιμές των ηλεκτρολογικών συστημάτων. Παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, ένας στο Αιγάλεω με 450 θέσεις Ι.Χ., στον τερματικό σταθμό στην πλατεία εσταυρωμένου και ένας στο σταθμό του Ελαιώνα με 500 θέσεις Ι.Χ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σουφλιάς εκτίμησε ότι προς το τέλος του καλοκαιριού θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος της επέκτασης από το Χαϊδάρι μέχρι την Ευαγγελίστρια του Πειραιά, μήκους 8,2 χιλιομέτρων με 7 σταθμούς. Η επέκταση, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι έτοιμη σε 60 μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου, θα εξυπηρετεί 160.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ θα συνδέσει το Λιμάνι του Πειραιά με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της συγκοινωνίας στις πυκνοκατοικημένες περιοχές στα δυτικά του Λεκανοπεδίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top