Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χριστούγεννα στην Αθήνα από 14 Δεκεμβρίου

Δώρα Σγάρτσου - 07 Δεκέμβριος 2006, 00:00

Τα γιορτινά της θα φορέσει από τις 14 Δεκεμβρίου η Αθήνα, προσφέροντας στους επισκέπτες της μια μοναδική εικόνα χρωμάτων και μελωδιών, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων δημιιουργίας Χριστουγεννιάτικου σκηνικού, μαγεύοντας<...>

μικρούς και μεγάλους. Πιο συγκεκριμένα, τα φώτα του δέντρου θα ανάψουν στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και πιο συγκεκριμένα του Πολιτισμικού Οργανισμού του θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Η πλατεία Συντάγματος διατηρεί και φέτος το «γλυκό» της χαρακτήρα, προσκαλώντας όλους σε γλυκές γεύσεις, ενώ εκτός από τα καθιερωμένα σπιτάκια, που φέτος θα τα δούμε περισσότερο λαμπερά και παραμυθένια, θα υπάρξει και «γειτονιά του Αη Βασίλη», η οποία θα στολίζεται από ένα διαφορετικό καρουσέλ 80 θέσεων, αντίκα του 1886.

Στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν στις 16 Δεκεμβρίου και πάλι τα μαγαζιά με δώρα και στολίδια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα δεύτερο μικρό καρουσέλ. Φέτος, η πλατεία Κοτζιά γίνεται «η γειτονιά των ευχών» και φιλοξενεί το «Εργαστήρι» και το «Ταχυδρομείο των Ευχών», όπου όλοι γράφουν και στέλνουν τις ευχές τους με ένα ειδικά τυπωμένο, γιορτινό γραμματόσημο.

Στο Ζάππειο, στη «Γειτονιά των παιδιών» θα στηθεί μία μοναδική παιχνιδούπολη, ενώ το «εργαστήρι της χαράς» θα βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο χιονάνθρωπο, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γελάσουν με τις παραστάσεις κουκλοθέατρου και παντομίμας και να διασκεδάσουν με τους ταχυδακτυλουργούς.

Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων αγγίζει τα 1.500.000 ευρώ, ενώ για την Πρωτοχρονιά έχουν προγραμματισθεί τρεις μεγάλες συναυλίες, στην πλατεία Κοτζιά, στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ενδεικτικό της απήχησης που έχουν οι εκδηλώσεις του Δήμου είναι ότι πέρσι τις πλατείες με τα καρουσέλ επισκέφθηκαν περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι, ενώ στο Ζάππειο πήγαιναν καθημερινά περισσότεροι από 1.500.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top