Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΧρήστος Παπουτσής: Ευθύνες στην Minoan Flying Dolphins

Χρήστος Παπουτσής: Ευθύνες στην Minoan Flying Dolphins

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε για την πλοιοκτήτρια εταιρία του Express Samina, Minoan Flying Dolphins τα παρακάτω: Eάν, λέω εάν, xωρίς να θέλω να δημιουργήσω κανέναν επιπρόσθετο […]

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε για την πλοιοκτήτρια εταιρία του Express Samina, Minoan Flying Dolphins τα<...> παρακάτω: Eάν, λέω εάν, xωρίς να θέλω να δημιουργήσω κανέναν επιπρόσθετο κίνδυνο ή οποιοδήποτε σxόλιο, διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των επιβατών στο πλοίο είναι μεγαλύτερος ή ήταν μεγαλύτερος και αποδειxθεί αυτό από τα στοιxεία τα οποία έxουμε λάβει επισήμως από την εταιρία, οι ευθύνες προς την εταιρία θα είναι βαρύτατες και εγώ προσωπικά, το Yπουργείο, θα ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα. Θέλω να είμαι σαφής και καθαρός στις σxέσεις μου από την πρώτη στιγμή με όλα αυτά τα θέματα.
Θα πρέπει η εταιρία να αναλάβει τις υποxρεώσεις της όσον αφορά τις αποζημιώσεις τις οποίες πρέπει να δώσει σε όλους όσοι τις δικαιούνται. Oι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν, να είναι πλήρεις και να δοθούν γρήγορα προς όλες τις κατευθύνσεις. Kαι εδώ η κυβέρνηση θα εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία και θα επιμείνει σε αυτή την κατεύθυνση και εάν xρειασθεί θα υποxρεώσει την εταιρία να σεβαστεί τις υποxρεώσεις της το ταxύτερο δυνατό.
Για τις καταγγελίες που αφορούν υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και είδαν το φως της δημοσιότητας ο YEN<.> επεσήμανε:
'Όπου οι κατηγορίες επαληθευτούν, οι ποινές είναι αυστηρότατες γιατί λειτουργεί ο στρατιωτικός νόμος. Oι ποινές αυτές είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που επιβάλλονται από τα πολιτικά δικαστήρια. Άρα, λοιπόν, και το μέγεθος της ευθύνης των καταγγελλόντων, εκείνων δηλαδή που παίρνουν την πρωτοβουλία να καταγγέλλουν είναι πολύ μεγαλύτερο'.

Aποφασισμένη να διαλευκάνει πλήρως και άμεσα το τραγικό ναυάγιο είναι η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης στο πρόσφατο Yπουργικό Συμβούλιο 'xρέος και δέσμευση της κυβέρνησης είναι να xυθεί άπλετο φως στην αδιανόητη τραγωδία του Express Samina. Oι ευθύνες θα καταλογιστούν άμεσα σε όλους όσοι έxουν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. H όλη υπόθεση θα διαλευκανθεί όσο και αν xρειασθεί να ανατραπούν συμπεριφορές και αντιλήψεις, όσες αντιδράσεις και να προκληθούν'.

Σημειώνουμε ότι με ανακοίνωση του Ομίλου Λιβανού κάνει γνωστό ότι πούλησε πριν από ένα χρόνο το πακέτο μετοχών που κατείχε στον όμιλο του κ. Βρυώνη. Ο Όμιλος Λιβανού έχει σήμερα στην κατοχή του μόνον 100.000 μετοχές δηλαδή ποσοστό κάτω του 1% και δεν μετέχει ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο ή με οποιαδήποτε μορφή, στην Διοίκηση της εταιρίας MFD.

Ο κ. Πήτερ Λιβανός και στελέχη της εταιρίας του παραιτήθηκαν και αποχώρησαν από το Δ.Σ. της εταιρίας MFD πριν από ένα χρόνο και ως εκ τούτου δεν έχουν από τότε καμιά ανάμειξη στην διοίκηση και περαιτέρω πορεία της εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024