Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΤο συνέδριο της Αθήνας διευρύνει την παγκόσμια προοπτική της EFAPCO
European Federation of the Associations of Professional Congress Organizers

Το συνέδριο της Αθήνας διευρύνει την παγκόσμια προοπτική της EFAPCO

Την Αθήνα επέλεξε η EFAPCO (European Federation of the Associations of Professional Congress Organizers) ως τον τελικό προορισμό για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και του Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων με τη συμμετοχή της παγκόσμιας βιομηχανίας του Συνεδριακού Τουρισμού, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ICCA και IAPCO…

Την Αθήνα επέλεξε η EFAPCO (European Federation of the Associations of Professional Congress Organizers) ως τον τελικό προορισμό για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και του Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας<...>των Ενώσεων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων με τη συμμετοχή της παγκόσμιας βιομηχανίας του Συνεδριακού Τουρισμού, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ICCA και IAPCO.

Η 2η Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Συνέδριο της EFAPCO πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι απο τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2006 και στα πλαίσια της έκθεσης Exporama. Το γεγονός αποκτά εξέχουσα σημασία, αφού η EFAPCO είναι ο πρώτος οργανισμός που έγινε άμεσα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού απο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Επιπλέον ο πρόεδρος του Οργανισμού καθηγητής Carlos Vogeler, μίλησε στο Συνέδριο της Αθήνας με θέμα: «Την ανάπτυξη των Συνεδρίων και του Επιχειρηματικού Τουρισμού ανα τον κόσμο».

Περίπου 30 ομιλητές και συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη έλαβαν μέρος στο διήμερο αυτό, ακολουθώντας ένα γεμάτο πρόγραμμα. Το Συνέδριο έφερε κοντά ένα μεγάλο αριθμό Συνέδρων απο την Ευρώπη, διεθνείς οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εταιρίες Οργάνωσης Εκθέσεων, ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων και αεροπορικές εταιρίες.

Φλέγοντα θέματα που διερευνήθηκαν στο Συνέδριο είναι:

  • Η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Επιχειρηματικό Τουρισμό
  • Οι τρόποι με τους οποίους οι Οργανωτές Συνεδρίων μπορούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους φορείς
  • Tο εκρηκτικό μέλλον τη μάθησης μέσω του διαδικτύου και πως αυτό είναι δυνατόν να συνδεθεί με τη Βιομηχανία των Συνεδρίων

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της IMEX κ. Ray Bloom, ο κ. Paul Kennedy (Group Exhibition Director Meetings & Incentive Events, Reed Travel Exhibitions), ο κ. Νίκος Σκουλάς (πρωην Υπουργός Τουρισμού), ο κ. Andre Vietor (πρόεδρος IAPCO), και ο κ. Γεώργιος Καραμάνος (Διοικήτης Marketing & Δημοσιών Σχέσεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος). Μιλήσαν επίσης οι κ.κ.: Jean Bergevin (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Jade Sebek (Prague Convection Bureau) και Julius Klosowski (General Director της εφημερίδας Warsaw Voice).

Το πρόγραμμα περιέλαβε επίσης τις ομιλίες των κ.κ. Jose Zamarriego (Διευθύντης του Τμήματος Δεοντολογιάς της Farmaindustria), Δρα Μαριάννα Σιγάλα (Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου) και της κυρίας Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (Μέλος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές).

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Γενικός Γραμματέας της EFAPCO κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης είπε: «Η Ομοσπονδία έκανε τεράστια άλματα τα τελευταία τρία χρόνια. Έχουμε πια εννιά διαφορετικά κράτη που συμμετέχουν και πάνω απο 60 οργανωτές συνεδρίων ως μέλη».

Τονίζοντας το έργο της Ομοσπονδίας ο κ. Καπλανίδης είπε: «Η Οργανωτική Επιτροπή διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που θα αγγίξει πολλές απο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος παγκόσμια αλλά και όσον αφορά τα μέλη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης υπογραμμίσθηκε η θέση της Ευρώπης ως ένας απο τους βασικούς προορισμούς για τα διεθνή συνέδρια. Στις άλλες συνεδριάσεις έγινε προσέγγιση για το ζήτημα της ηθικής και της Δεοντολογίας στο μέλλον των Εταιριών Διοργάνωσης Συνεδρίων, των αερομεταφορών και των περαιτέρω σχέσεων με τις αλυσίδες ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων».

Για να τονίσει την οπτική της EFAPCO για διεύρυνση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Julio C. Abreu, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη αποδοχή της Ομοσπονδίας απο τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού, λέγοντας: «Είναι πραγματικά μια θαυμάσια είδηση για την Ομοσπονδία αλλα και για τον κλάδο του Συνεδριακού Τουρισμού της Ευρώπης. Θα δώσει στην EFAPCO φωνή και δυνατότητα επιρροής στον Παγκόσμιο Φορέα της Τουριστικής Βιομηχανίας».

Και συνέχισε: « Ένας απο τους κύριους λόγους, άλλωστε που δημιουργήσαμε αυτήν την Ομοσπονδία ώστε να υπάρχει πολιτική και οικονομική αναγνώριση της βιομηχανίας του Τουρισμού, κυρίως στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής ισχύος. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε το όραμα μας σε παγκόσμιους ορίζοντες αλλά και να προώθησουμε την Ευρώπη σαν το σημαντικότερο προορισμό για το Συνεδριακό Τουρισμό».

Το συνέδριο στάθηκε αφορμή για την αναφορά των στόχων της Ομοσπονδίας που είχαν τεθεί για το 2006 και πλατφόρμα για ανάπτυξη της EFAPCO το 2007.

Συγκεκριμένα:

  • Παρουσία στις εκθέσεις της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων της IMEX στην Φρανκφούρτη, της EIBTM στην Βαρκελώνη, της CONFEX και της WTM στο Λονδίνο, της FITUR στην Μαδρίτη, της EXPOEVENTOS στο Εστορίλ και τη BTC στην Φλωρεντία.
  • Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στην Πράγα, στην Φρανκφούρτη, στην Μάλαγα και στην Αθήνα.
  • Δημιουργία γραφείου στην Μαδρίτη ενώ παράλληλα η διατήρηση γραφείου στις Βρυξέλλες το οποίο βοήθησε στην πιο αποτελεσματική λειτουργία της EFAPCO καθώς και την μείωση του κόστους δομής.
  • Αποδοχή της Ομοσπονδίας ως του πρώτου οργανισμού PCO που έγινε άμεσα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού απο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού
  • Έναρξη συνομιλιών με το CEN, την Ευρωπαική Επιτροπή για Ομοιογενοποίηση με σκοπό η Ομοσπονδία να ενσωματωθεί στην ομάδα εργασίας 181 της επιτροπής για Υπηρεσίες Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας. Ο σκόπος είναι η θεσμοθέτηση ενός κοινού κώδικα ποιότητας και δεοντολογίας που θεωρείται ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αναγνώριση του επαγγέλματος των PCO από την ΕΕ.
  • Δημιουργία lobby με εθνικούς αντιπροσώπους από τα μέλη της EFAPCO στην Ευρωπαική Επιτροπή για Ομοιογενοποίηση για την προώθηση του ρόλου της EFAPCO ως ομοσπονδία εθνικών ενώσεων στις όποιες συμμετέχουν ως μέλη μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Ενσωμάτωση νέων πλήρη μελών που ήδη πλέονν συμπεριλαμβάνουν και τις εθνικές ενώσεις PCO της Ιταλίας και της Ουγγαρίας καθώς και νέα συνεργαζόμενα μέλη από την πλειοψηφία των εννέα χωρών μελών.
  • Ενθάρρυνση του ενδιαφέροντος του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάπτυξη της EFAPCO σε όλη την βιομηχανία MICE της Ευρώπης.
  • Εκστρατεία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την εξασφάλιση της δέκατης εθνικής ένωσης ως πλήρες μέλος στην Ομοσπονδία με απώτερο στόχο αντιπροσώπευση και από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης στην EFAPCO.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024