Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτο δίκτυο της Star Alliance και οι Τουρκικές Αερογραμμές

Στο δίκτυο της Star Alliance και οι Τουρκικές Αερογραμμές

Στο δίκτυο της Star Alliance ανήκουν από το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines), έπειτα από ψήφιση της σχετικής αίτησης, που έγινε τελικώς δεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή […]

Στο δίκτυο της Star Alliance ανήκουν από το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines), έπειτα από ψήφιση της σχετικής αίτησης, που έγινε τελικώς δεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της Star Alliance. Οι Τουρκικές Αερογραμμές,<...>έχοντας στόλο 101 αεροσκαφών και εξυπηρετώντας προορισμούς στις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, ενισχύουν το δίκτυο της Star Alliance με 17.500 καθημερινές πτήσεις, προσεγγίζοντας 927 αεροδρόμια σε 162 χώρες. Από την άλλη, η βάση των Αερογραμμών στην Κωνσταντινούπολη, θα καταστεί στο προσεχές μέλλον κόμβος για την Star Alliance, καθώς ενώνει τα σταυροδρόμια Ευρώπης και Ασίας, προσφέροντας παράλληλα δίοδο σε αρκετούς προορισμούς της Τουρκίας, αλλά και νέες συνδέσεις σε περιοχές της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Όπως ανέφερε ο CEO της Star Alliance, κ. Jaan Albrecht, “με την ένταξη των Τουρκικών Αερογραμμών στην Star Alliance, μπορούμε να προσφέρουμε ευρεία επιλογή πτήσεων στους πελάτες μας, επεκτείνοντας παράλληλα το δίκτυο μας σε νέους προορισμούς. Έτσι, η Star Alliance θα είναι στη πλεονεκτική θέση να προσφέρει συνδέσεις τόσο σε προορισμούς της Ασίας, όσο και της Ευρώπης”.

Ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα στα 73 χρόνια ζωής των Τουρκικών Αερογραμμών περιέγραψε την ένταξη τους στην Star Alliance ο Chairman της εταιρίας, Dr. Candan Karl?tekin. Και εξήγησε: “Με την ένταξη μας στην Star Alliance μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους γίγαντες του κόσμου στο χώρο της αεροπορίας, ενώ παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία μέσω του brand μας να αντιπροσωπεύσουμε τη Τουρκία σε όλο το κόσμο”. Αναφερόμενος δε στα σχέδια της Star Alliance, που θέλουν την Κωνσταντινούπολη να καθίσταται κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ο Dr. Karl?tekin σημείωσε ότι η Κωνσταντινούπολη θα καταστεί `Γέφυρα Βοσπόρου της παγκόσμιας αεροπορίας`, γεγονός που θα συνεισφέρει πολλά όχι μόνο στις Τουρκικές Αερογραμμές, αλλά και στην παγκόσμια προώθηση τηςΤουρκίας ως προορισμού.

Σημειώνεται τέλος πως οι Τουρκικές Αερογραμμές αποτελούν το 21ο μέλος της Star Alliance, ενώ οι ενταξιακές διαδικασίες εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 16 μηνών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024