Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠροειδοποίηση κινδύνου και για τον τουρισμό από τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Προειδοποίηση κινδύνου και για τον τουρισμό από τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη

Σήμα κινδύνου για το μέλλον της Μεσογείου, με αφορμή την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον, που έχει ως συνέπεια την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη, εξέπεμψε χτες το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών […]

Σήμα κινδύνου για το μέλλον της Μεσογείου, με αφορμή την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον, που έχει ως συνέπεια την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη, εξέπεμψε χτες το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών από τα γραφεία του στη Λεμεσό, προειδοποιώντας<...>για άμεσες επιπτώσεις στις συνθήκες ζωής του ανθρώπου πάνω στη Γη, αλλά και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον 20ο αιώνα καταμετρήθηκε αύξηση της μέσης θερμοκρασίας 0,4-0,8 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που τον κατατάσσει ως το θερμότερο αιώνα τα τελευταία χίλια χρόνια, ενώ το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) προειδοποιεί ότι πάνω από το 25% των ειδών των πτηνών στην Ευρώπη κινδυνεύουν με εξαφάνιση εάν η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αυξηθεί ακόμη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα σε μελέτη του ΟΗΕ εκτιμάται ότι το κόστος των κλιματικών αλλαγών ενδέχεται να φτάσει το 2040 στο 1.3 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με απτό παράδειγμα τον κυκλώνα «Κατρίνα» που έπληξε τρεις αμερικανικές πολιτείες το 2005.

Η Μεσόγειος και κατ` επέκταση και η Ελλάδα και η Κύπρος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Οικολόγων, αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το 2100 αφού οι εκτιμήσεις των επιστημόνων μιλούν για αύξηση της στάθμης στη Μεσόγειο κατά ένα μέτρο με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού αριθμού παραλιών, γεγονός που θα επιφέρει και σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Μόνη ασφαλής διέξοδος, επισημαίνει το Κίνημα Οικολόγων, είναι ο συνδυασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παράλληλη εξοικονόμηση της μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης. Ανάμεσα στις προτάσεις των Οικολόγων περιλαμβάνονται οικιακές εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα και η βιοκληματική αρχιτεκτονική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024