Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Μαρόκο στις αερομεταφορές

Δώρα Σγάρτσου - 14 Δεκέμβριος 2006, 00:00

Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών υπέγραψαν την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Jacques Barrot και ο Μαροκινός υπουργός Μεταφορών, κ. Karim Ghellab. Η νέα συμφωνία αντικαθιστά<...>

σε ισχύ τις προηγούμενες διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Μαρόκο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Barrot, αρμόδιος και για θέματα μεταφορών στην Ε.Ε., ανέφερε πως “η συμφωνία αυτή προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε αεροπορικές εταιρίες, τόσο της Ε.Ε., όσο και του Μαρόκο, καθώς το κείμενο της είναι κατά πολύ ανώτερο της συμφωνίας των ανοιχτών ουρανών”. Σημειώνεται πως η συμφωνία καλύπτει ποικίλα θέματα της αεροπορικής βιομηχανίας, όπως θέματα ασφάλειας πτήσεων, ανταγωνισμού, κρατικής ενίσχυσης, προστασίας καταναλωτών, αλλά και περιβάλλοντος.

Από τη νέα συνεργασία μεγάλα θα είναι τα οφέλη για το επιβατικό κοινό, που θα αποφύγει τις ενδιάμεσες πτήσεις που απαιτούνταν μέχρι σήμερα. Στο Μαρόκο, οι νέες εταιρίες έχουν ήδη προετοιμαστεί για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια θα εξυπηρετούν πλέον και διεθνείς αφίξεις. Βάσει όλων των παραπάνω, εκτιμήσεις ειδικών, κάνουν λόγο για 10 εκατ. τουρίστες στο Μαρόκο μέχρι το 2010.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top