Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

2006: Χρονιά διπλής επετείου για τον UNWTO

Δώρα Σγάρτσου - 14 Δεκέμβριος 2006, 00:00

Χρονιά διπλού επετειακού εορτασμού αποτελεί το 2006 για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), καθώς συμπληρώνει 60 χρόνια δραστηριοποίησης στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων, αλλά και 30 χρόνια παρουσίας στην Μαδρίτη. Στο διάστημα αυτό, "ο τουρισμός κατέστη φαινόμενο υψίστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας" ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO...

Χρονιά διπλού επετειακού εορτασμού αποτελεί το 2006 για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), καθώς συμπληρώνει 60 χρόνια δραστηριοποίησης στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων, αλλά και<...>

30 χρόνια παρουσίας στην Μαδρίτη. Στο διάστημα αυτό, “ο τουρισμός κατέστη φαινόμενο υψίστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας” ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Francesco Frangialli, εγκαινιάζοντας χτες την έκθεση με θέμα `1946-2006: 60 χρόνια ενός Οργανισμού που υπηρετεί τον παγκόσμιο τουρισμό` (1946-2006: Sixty Years of an Organization Serving World Tourism) στα κεντρικά γραφεία του UNWTO στη Μαδρίτη.

Ο τουρισμός αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο δυναμικούς οικονομικούς παράγοντες παγκοσμίως. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, αγγίζοντας τα 806 εκατ. το 2005 και εκτοξεύοντας τα έσοδα από τον τουρισμό στα 682 δισ. δολάρια. Η ζήτηση τουριστών εξακολουθεί να ξεπερνά τις εκτιμήσεις και αποδεικνύει την αντοχή της στους ποικίλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Χάρη δε στην ένωση του οργανισμού τον Οκτώβριο του 2003 με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, απολαμβάνει σήμερα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. “Ο τουρισμός θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως ακόμη μια δραστηριότητα της ανθρώπινης κοινωνίας, που αγγίζει πτυχές, μεταξύ άλλων, τόσο της βιομηχανίας και της γεωργίας, όσο και της εκπαίδευσης, της υγείας και της εργασίας” σημείωσε ο κ. Frangialli.

Σε μήνυμα κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κ. Kofi Annan, τόνισε ότι “ο τουρισμός μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να βοηθήσει ανθρώπους να βγουν από τη κατάσταση της φτώχειας”, εξηγώντας κατά αυτό τον τρόπο την εξέχουσα θέση του τουρισμού στην αντζέντα δράσεων των Ηνωμένων Εθνών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top