Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δημιουργία ειδικής ομάδας για το περιβάλλον από τα Maris Hotels

Θάνος Ξυδόπουλος - 04 Οκτώβριος 2000, 00:00

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο Όμιλος των Maris<.>Hotels, η διοίκηση της εταιρίας<...>

, με στόχο την περαιτέρω ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, προχώρησε στην ίδρυση ομάδας περιβαλλοντικών αναγκών με την επωνυμία Maris Green Team. Υπενθυμίζουμε ότι το Candia Maris είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το τρίτο στην Μεσόγειο και μεταξύ των 100 παγκοσμίως που έχουν λάβει Πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Διαχείριση ISO 14001, ενώ σύντομα πρόκειται να πιστοποιηθούν και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου.

Η Maris Green Team αποτελείται από εθελοντές – εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του Ομίλου – και έχει σκοπό να συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, ακτών, δενδροφυτεύσεις κτλ. υποστηρίζοντας και συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στο έργο των Δήμων του Ν. Ηρακλείου.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Maris Green Team πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θέλοντας να τονίσει την άρρηκτη σχέση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, με κοινή στολή εργασίας και διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, έλαβαν μέρος σε δύο δραστηριότητες καθαρισμού περιοχών. Η πρώτη σελίδα, αποτελούμενη από 16 άτομα, καθάρισε, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΤ, την περιοχή που εκτείνεται από την Λεωφόρο Σενετάκη (μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου) μέχρι την είσοδο του στρατοπέδου ΣΕΑΠ στη Λεωφόρο Ικάρου. Η δεύτερη ομάδα, η οποία αφορούσε στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας Αγίας Παρασκευής, του λιμενοβραχίονα και του μικρού λιμανιού της Χερσονήσου.

Ο Όμιλος των Maris Hotels – και η Maris Green Team – είναι μέλη του Οργανισμού ‘Ελλάδα Καθαρή – Clean Up Greece’, η οποία έχει ως στόχους:

Να συμβάλει στη συνειδητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Να αλλάξει την κρατούσα συμπεριφορά ως προς τα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, ώστε να αποτραπεί η εξάντληση των φυσικών πόρων και η καταστροφή του περιβάλλοντος.
Να ενεργοποιήσει τους πολίτες σε ένα νέο τρόπο ζωής που όχι απλά θα σέβεται το περιβάλλον, αλλά θα θεωρεί την προστασία του ως πρωταρχικό μέλημα.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση συμμετέχει στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας ‘Clean up the World’, υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top