Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣε κίνδυνο και τα χιονοδρομικά της Ευρώπης από την υπερθέρμανση του πλανήτη

Σε κίνδυνο και τα χιονοδρομικά της Ευρώπης από την υπερθέρμανση του πλανήτη

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα επόμενα χρόνια αρκετά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που θα οδηγήσει […]

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα επόμενα χρόνια αρκετά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που θα οδηγήσει σε λιώσιμο<...>των πάγων ακόμη και στο Β. Ωκεανό, όπως προειδοποιούν επιστήμονες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το καμπανάκι κινδύνου θα χτυπήσει πρώτα για τα χιονοδρομικά κέντρα της Γερμανίας, ενώ ακολουθούν αυτά της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας, όπως καταδεικνύεται από την διετή έρευνα του ΟΟΣΑ για την απειλή από την αύξηση των θερμοκρασιών.

Τα διάσημα χιονοδρομικά κέντρα των `Αλπεων διανύουν σήμερα τον πιο ζεστό καιρό των τελευταίων 1.300 ετών, σύμφωνα με τους ειδικούς, και αρκετές είναι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο, εξαιτίας του καιρού. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός πως οι ελβετικές τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια σε χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε υψόμετρο κάτω των 1.500 μέτρων, όπως αναφέρει στην έκθεση αξιωματούχος του ΟΟΣΑ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024