Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤέλη πνευματικών δικαιωμάτων στις ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές μονάδες
Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Τέλη πνευματικών δικαιωμάτων στις ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές μονάδες

Στην εξαγορά πνευματικών δικαιωμάτων για την προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων στους χώρους των εγκαταστάσεων τους καλούνται να προβούν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Ευρώπης, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίουστην υπόθεση […]

Στην εξαγορά πνευματικών δικαιωμάτων για την προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων στους χώρους των εγκαταστάσεων τους καλούνται να προβούν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Ευρώπης, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου<...>στην υπόθεση της ισπανικής ξενοδοχειακής εταιρίας Rafael Hoteles SL.

Το θέμα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή της Ένωσης Δημιουργών και Εκδοτών της Ισπανίας κατά απόφασης του Ανώτατου Ισπανικού Δικαστηρίου για την εταιρία Rafael Hoteles SL. Το Ε.Δ. με απόφαση του δικαίωσε την Ένωση και ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση του Ισπανικού Δικαστηρίου, καθώς σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε., μία τηλεοπτική συσκευή σε ιδιωτικό δωμάτιο, που χρησιμοποιείται από το κοινό, εντάσσεται στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, τα ξενοδοχεία για να προβάλλουν προγράμματα στις τηλεοράσεις των δωματίων τους, αλλά και στους χώρους υποδοχής, πρέπει πρωτίστως να έχουν διασφαλίσει τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024