Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επεκτείνεται στην αεροπορία ο Βερνίκος

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Οκτώβριος 2000, 00:00

Η εταιρία Βερνίκος<.> Κότερα Ναυτιλιακή επεκτείνεται και στο χώρο των αεροπορικών μεταφορών με την εξαγορά του<...>

100% της αεροπορικής εταιρίας ΚΑL έναντι 2,1 δισ. δρχ. Η KAL εξυπηρετεί τη νησιωτική κυρίως χώρα από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με την μεταφορά ελαφρών φορτίων.

Η εταιρία πρόσφατα απέκτησε άδεια αυτοεξυπηρέτησης (self-handling) και στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο κύκλος εργασιών της για το 2000 σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ανέλθει σε 1,25 δισ. δρχ. με καθαρά κέρδη 100 εκατ. δρχ. Για το 2001 ο τζίρος εκτιμάται σε 1,65 δισ. δρχ. και τα κέρδη σε 300 εκατ. δρχ.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Βερνίκος, η εξαγορά γίνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για τη μετεξέλιξή της σε εταιρία συμμετοχών με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, τις αερομεταφορές και τη ναυτιλία. Στόχος της είναι να επεκτείνει την εξαγορασθείσα αεροπορική εταιρία στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Η KAL μετονομάζεται σε Βερνίκος Αεροπλοΐα  Α.Ε., με τον εμπορικό τίτλο VER-AVIA. Το προσωπικό της εταιρίας ανέρχεται σε 60 άτομα, εκ των οποίων το ιπτάμενο προσωπικό αποτελείται από 18 άτομα, το τεχνικό προσωπικό συντήρησης από 12, το προσωπικό εδάφους από 22, το δε Διοικητικό και γενικών καθηκόντων από 8. Η VER-AVIA προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εταιρίες του κλάδου των ταχυμεταφορών.

Η εταιρία διαχειρίζεται σήμερα 4 αεροπλάνα, εκτελώντας 13 πτήσεις ημερησίως, μεταξύ των οποίων 3 στο Ηράκλειο Κρήτης, 2 στη Ρόδο, 2 στην Κω καθώς και στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο και τη Λάρνακα.

Έχουν επίσης προγραμματιστεί δρομολόγια για τα αεροδρόμια της Πάρου, της Νάξου, της Χίου και της Σαντορίνης. Επιπλέον έχει αποκτήσει άδεια προσγείωσης για τα Τίρανα και το Βελιγράδι.

Η άδεια αυτοεξυπηρέτησης (self-handling) ισχύει, εκτός από τα αεροδρόμια του Ελληνικού και των Σπάτων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και για τα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου, Μυκόνου, Σύρου, Πάρου, Νάξου και μερικώς για τη Λάρνακα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top