Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βουλευτής Αττικής ΣΥΝ

Ερώτηση Λεβέντη για τον κανονισμό εργασίας προσωπικού στα ΚΤΕΛ

Δώρα Σγάρτσου - 21 Δεκέμβριος 2006, 00:00

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, αλλά και τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, σχετικά με την εξαγγελθείσα απεργία<...>

των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ εντός των Χριστουγεννιάτικων εορτών, κατέθεσε στη Βουλή χτες ο βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού, κ. Θανάσης Λεβέντης.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα Κ.Τ.Ε.Λ., συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών λεωφορείων, διαμαρτύρονται και προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για τις δύο ερχόμενες Παρασκευές (22 και 29 Δεκεμβρίου), αντιδρώντας στο νέο κανονισμό εργασίας που προβλέπει το Π.Δ. 246 ΦΕΚ 261/29-11-2006 και ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από 1-1-2007. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα Κ.Τ.Ε.Λ. διαμαρτύρονται γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγνόησε να τους καλέσει σε διάλογο για τον κανονισμό εργασίας και διαπραγματεύθηκε μόνο με τους λεωφορειούχους.

Όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης,

“ο νέος κανονισμός εκτός των άλλων προβλέπει:

  • Την κατάργηση των Πειθαρχικών και Υπηρεσιακών Συμβουλίων που θα έχει ως αποτέλεσμα την ασυδοσία των ιδιοκτητών λεωφορείων και θα διευκολύνει τις απολύσεις.
  • Δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολύουν ακόμα και οδηγούς με τριάντα χρόνια προϋπηρεσίας, να μεταβάλλουν τις ειδικότητες των εργαζομένων, να μετακινούν ελεύθερα τους εργαζόμενους ανά την Ελλάδα με ότι συνεπάγεται αυτό και για τους νεοπροσλαμβανόμενους θα προβλέπεται δοκιμαστική περίοδος δώδεκα μηνών”.

“Επειδή ο νέος κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε εργασιακούς ομήρους και να τους απολύουν αυθαίρετα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενους προς τους υπουργούς έθεσε το ακόλουθο ερώτημα:

  • Είναι στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε ένα γόνιμο διάλογο με τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους και ιδιοκτήτες των Κ.Τ.Ε.Λ., ώστε να συνταχθεί ένας νέος κανονισμός εργασίας προσωπικού των Κ.Τ.Ε.Λ. που θα εξασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις και κατακτήσεις των εργαζομένων και θα αποβλέπει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών καθώς και την ασφάλεια των επιβατικών μεταφορών;

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top