Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κράτηση Νομάρχη Πειραιά

Ταλαιπωρία ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο Βρυξελλών

Δώρα Σγάρτσου - 21 Δεκέμβριος 2006, 00:00

Μια πρωτοφανή περιπέτεια έζησε χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Βρυξελλών ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, όταν συνελλήφθη από τις βελγικές αρχές, κατόπιν διαμαρτυρίας του για την ταλαιπωρία που υπέστη ο ίδιος, η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, κυρία Φώφη Γεννηματά...

Μια πρωτοφανή περιπέτεια έζησε χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Βρυξελλών ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, όταν συνελλήφθη από τις βελγικές αρχές, κατόπιν διαμαρτυρίας του για την ταλαιπωρία που υπέστη<...>

ο ίδιος, η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, κυρία Φώφη Γεννηματά, αλλά και όλη η ελληνική αντιπροσωπεία, λόγω ακύρωσης της πτήσης προς Αθήνα, που είχε ως αποτέλεσμα και την απώλεια μιας εκ των αποσκευών της κυρίας Γεννηματά. Όταν ο κ. Μίχας παρενέβη, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον κράτησαν για μια ώρα.

Η περιπέτεια της ελληνικής αποστολής όμως συνεχίστηκε και στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του `Αμστερνταμ, όπου τους περίμεναν 150 πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο κ. Μίχας «μας αντιμετώπισαν σαν να ήμασταν τρομοκράτες». Για έλλειμμα δημοκρατίας έκανε λόγο σε δηλώσεις της η κυρία Γεννηματά, ενώ για παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών στο όνομα της τρομοκρατίας μίλησε ο κ. Μίχας, κατά την άφιξη τους στην Αθήνα.

Η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς, κυρία Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε με την υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε πλήρη ενημέρωση, ώστε να καλέσει τον Έλληνα επιτετραμμένο στις Βρυξέλλες να προβεί σε διάβημα. Ενδιαφέρον επέδειξε για το περιστατικό και ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Δ.Α, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Έλληνα επιτετραμμένο στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή ο ευρωβουλευτής κ. Σ. Λαμπρινίδης, έθεσε το θέμα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αμέσως μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο των Σπάτων, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Φώφη Γεννηματά: “Στην πρωτεύουσα της Ευρώπης τα ατομικά μας δικαιώματα, η προσωπική μας ελευθερία και η αξιοπρέπειά μας, καταπατήθηκαν βάναυσα. Βρεθήκαμε ανυπεράσπιστοι στο έλεος του αυταρχισμού και της κατάχρησης εξουσίας αστυνομικών οργάνων και υπαλλήλων του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Πήγαμε εκεί μια αντιπροσωπεία νομαρχών και δημάρχων καλεσμένοι των Ευρωβουλευτών μας, για να μιλήσουμε για την ανάπτυξη των νομών μας. Και δυστυχώς συνειδητοποιήσαμε με τον πιο σκληρό τρόπο αυτό που φοβόμασταν όλοι: ότι τη συζήτηση για την ενωμένη Ευρώπη πρέπει να την ξεκινήσουμε από την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αν ήταν στη θέση μας απλοί πολίτες, αν δεν ήταν μια ομάδα τόσο δεμένη όσο ήμασταν εμείς, αν δεν είχαμε μαζί μας τους ευρωβουλευτές μας, σήμερα μπορεί να βρισκόμασταν στη φυλακή και να κάναμε Χριστούγεννα εκεί”.

Γιάννης Μίχας: “Σαφώς δεν είμαι ο πρώτος αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είμαι ούτε ο τελευταίος πολίτης που βιώνει σε κάποιο αεροδρόμιο του κόσμου τις συνέπειες του κλίματος τρομοϋστερίας που κυριαρχεί. Με τρομάζει ότι πλέον ο κάθε πολίτης που διεκδικεί τα δικαιώματά του ως επιβάτης μπορεί να βρεθεί πεσμένος στο έδαφος με χειροπέδες στα χέρια όπως συνέβη σε εμένα. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει χωρίς χρονοτριβή να ασχοληθεί με το ζήτημα διότι όλη η νομοθεσία της περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων των επιβατών και ούτω καθεξής, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα κενό γράμμα χωρίς περιεχόμενο. Το υπαρκτό πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψει την Ευρώπη και γενικότερα τον κόσμο σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την περιπέτεια”.

Νίκος Σηφουνάκης (Ευρωβουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.): “Εκείνο που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι ένας υπάλληλος του αεροδρομίου των Βρυξελλών δημιούργησε όλο το πρόβλημα καλώντας την αστυνομία σε ερώτηση του Γιάννη Μίχα και της κας Γεννηματά που χάθηκε η βαλίτσα. Οξύνθηκαν τα πνεύματα και είχε μία συμπεριφορά αυτός ο υπάλληλος απαράδεκτη και κάλεσε την αστυνομία. Από εδώ και πέρα επενέβη η αστυνομία, επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και μία συμπεριφορά έναντι του Γιάννη του Μίχα η οποία ήταν- θα έλεγα- έως και προκλητική”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top