Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣτις ελληνικές θάλασσες το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Millennium της Celebrity Cruises

Στις ελληνικές θάλασσες το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Millennium της Celebrity Cruises

Την έναρξη ενός κύκλου κρουαζιερών διάρκειας 11 ημερών που θα πραγματοποιήσει στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά και την Ιταλία, σηματοδότησε η άφιξη του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου Millennium της Celebrity […]

Την έναρξη ενός κύκλου κρουαζιερών διάρκειας 11 ημερών που θα πραγματοποιήσει στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά και την Ιταλία, σηματοδότησε<...> η άφιξη του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου Millennium της Celebrity Cruises<.> στις 6 Οκτωβρίου στον Πειραιά. Σύμφωνα με τον κ. Lοmonosoff, αντιπρόεδρο μάρκετινγκ της εταιρίας, η Ελλάδα θεωρείται ιδανικός προορισμός για κρουαζιέρες, για το λόγο αυτό έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Millennium μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αλλά και τον επόμενο χρόνο.

Το Millennium έχει μήκος 965 ποδιών και αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων ενώ η πρωτοποριακή τεχνολογία πρόωσης που χρησιμοποιεί με αεροστρόβιλους General Electric, παρόμοιους με αυτούς που συναντάμε σε αεροσκάφη Boeing 747, είναι μοναδική στο χώρο της ναυτιλίας παγκοσμίως.

Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του Millennium, όπως και σε όλα τα κρουαζιερόπλοια της Celebrity Cruises είναι Έλληνες, γεγονός που τιμά την ελληνική ναυτιλία. Το συνολικό πλήρωμα του πλοίου ανέρχεται σε 999 άτομα, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.950 επιβάτες.

Οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν σε άνεση και πολυτέλεια τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και περιλαμβάνουν καμπίνες με μπαλκόνια και όλες τις ανέσεις, θέατρο περίπου 1.000 θέσεων, αίθουσα κινηματογράφου, καζίνο, δύο εστιατόρια, μπαρ, ντισκοτέκ και το μοναδικό Michael’s Club για τους λάτρεις των πούρων.

Στο τέταρτο και πέμπτο κατάστρωμα βρίσκονται τα διάφορα cafes, όπως το internet cafe και το Video Games Arcade για τους νεαρούς επιβάτες, αλλά και το εμπορικό κέντρο 14.000 τετραγωνικών ποδιών.

Στο 11ο κατάστρωμα βρίσκεται η μεγάλων διαστάσεων πισίνα, τέσσερα whirlpool spa, η πισίνα υδρομασάζ και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Η συνολική έκταση του Millennium spa είναι 25.000 πόδια.

Στο πλοίο πραγματοποιούνται καθημερινά δημοπρασίες έργων τέχνης.

Το 91.000 τόνων Millennium είναι το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά κρουαζιερόπλοια ομώνυμου τύπου που θα παραλάβει η Celebrity έως το 2002. Το δεύτερο θα ονομάζεται Infinity και θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο εκπρόσωπος πωλήσεων της Celebrity Cruises στην χώρα μας, κ. Αναστάσιος Στυλιανόπουλος δήλωσε ότι, «η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου έχουν καθιερωθεί πλέον ως απαραίτητοι προορισμοί στα προγράμματα των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας στον κόσμο. Μ ε τις κατάλληλες επενδύσεις σε υποδομή η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, χάρη στις υπέροχες θάλασσες και στα πανέμορφα νησιά».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024