Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποστάσεις Πετραλιά από τη διάταξη επιδότησης πολυτελών ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τουριστική πολιτική

Αποστάσεις Πετραλιά από τη διάταξη επιδότησης πολυτελών ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φανερά δυσαρεστημένη από τη ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει την επιδότηση έως και 20% της ανέγερσης νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη σε δηλώσεις της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

Φανερά δυσαρεστημένη από τη ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει την επιδότηση έως και 20% της ανέγερσης νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη σε δηλώσεις της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<…>κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, εξαπολύωντας ευθεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομίας, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, αφού η τροπολογία ψηφίστηκε με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υπουργός “η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε νύχτα στη Βουλή από το υπουργείο Oικονομίας και δεν ήταν σε γνώση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”, κρατώντας κατά αυτό το τρόπο σαφείς αποστάσεις από τη διάταξη, που έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των ξενοδόχων, οι οποίοι κάνουν λόγο για στρέβλωση του ανταγωνισμού και των όρων της αγοράς, με αρνητικές συνέπειες για τις υφιστάμενες μονάδες των δύο μεγάλων πόλεων της χώρας. Η διάταξη αυτή δεν πρόκειται να ισχύσει, καθώς θα προωθηθεί νέα ρύθμιση που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους κατέληξε η κυρία Πετραλιά.

Υπενθυμίζεται πως ο αναπτυξιακός νόμος 3299/2004 προέβλεπε μηδενικές επιδοτήσεις για τη δημιουργία νέων “τετράστερων” και “πεντάστερων” ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα με την τροπολογία Αλογοσκούφη ανοίγει ο δρόμος για την επιδότησή τους κατά 15% έως 20%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Τα Νέα` από την ενημέρωση που είχε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, η τροπολογία συντάχθηκε με πρωτοβουλία κάποιου τμηματάρχη του υπουργείου Οικονομίας, ο οποίος ενσωμάτωσε σε αυτή σχετική κοινοτική οδηγία. Κύκλοι δε του υπουργείου τόνιζαν ότι αν η τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου γινόταν με ειδικό νομοσχέδιο, θα γινόταν συζήτηση και η διάταξη για τις επιδοτήσεις νέων ξενοδοχείων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη δεν θα περνούσε. Αντίθετα, για την τροπολογία δεν χρειαζόταν συζήτηση, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει και να γίνει νόμος του κράτους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024