Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧριστουγεννιάτικη ταλαιπωρία για Έλληνες ταξιδιώτες στη Βιέννη
Απλήρωτη η αεροπορική εταιρία

Χριστουγεννιάτικη ταλαιπωρία για Έλληνες ταξιδιώτες στη Βιέννη

Παραλίγο να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα 200 έλληνες ταξιδιώτες από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στην Βιέννη την επόμενη των Χριστουγέννων. Το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει το ταξίδι τους δεν πλήρωσε την αεροπορική εταιρία που είχε ναυλώσει…

Παραλίγο να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα 200 περίπου Έλληνες ταξιδιώτες από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στην Βιέννη την<...> επόμενη των Χριστουγέννων. Το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει το ταξίδι τους δεν πλήρωσε την αεροπορική εταιρία που είχε ναυλώσει με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να παρατείνουν τις διακοπές τους χωρίς τη θέλησή τους.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Sun Mediterranean που εδρεύει στην οδό Ιπποκράτους 2 είχε αναλάβει τη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή για την Πράγα και τη Βιέννη, χρησιμοποιώντας τα πακέτα άλλων ταξιδιωτικών οργανισμών της Αθήνας, με την αεροπορική εταιρία Air Alexander αν και η άδειά του αφορά μόνο ταξίδια εντός Ελλάδας. Όμως τα οικονομικά του δεν ήταν επαρκή για να καλύψουν τα έξοδα επιστροφής και η αεροπορική εταιρία έμεινε απλήρωτη αφήνοντας τους 200 επιβάτες έξω από την πτήση των 17:00.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο Σύνδεσμος των Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας (HATTA), όπως μας ανέφερε ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Ευαγγέλου, μεσολαβώντας στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο εκεί προξενείο για να καλυφθούν τα έξοδα επαναπατρισμού. Aμεσα με την παρέμβαση των προξενικών αρχών στη Βιέννη ναυλώθηκε αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών όπου μετέφερε εχθές τελικά με δύο πτήσεις, στις 13:30 και στις 19:30 ώρα Ελλάδας, τους Έλληνες ταξιδιώτες πίσω στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι είναι ακόμη σε εκκρεμότητα το πάγιο αίτημα του κλάδου για δημιουργία Ταμείου Ασφάλισης που θα αναλαμβάνει πλήρως θέματα επαναπατρισμού.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός “24 Ώρες” από την πλευρά του που είχε 54 άτομα στην εκδρομή Αθήνα-Πράγα-Αθήνα με το συγκεκριμένο γραφείο, αν και δεν είχε εξοφληθεί από το εν λόγω γραφείο, ανέλαβε να εξυπηρετήσει τους 54 πελάτες του εν λόγω γραφείου με δική του ευθύνη και έξοδα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Αντώνης Σερέτης πρόεδρος του ΔΣ του “24 Ώρες” έγινε αμέσως καταγγελία στον ΕΟΤ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την συγκεκριμένη εταιρία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024