Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Βομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Ιανουάριος 2007, 00:00

Η έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης `Μπαράχας` τις παραμονές της πρωτοχρονιάς ευτυχώς δεν είχε άσχημο τέλος για τους Έλληνες<...>

ταξιδιώτες που επέστρεψαν ασφαλείς αλλά και ταλαιπωρημένοι στην χώρα μας μετά από μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων. Όλες οι πτήσεις του τέρμιναλ αναβλήθηκαν μετά την επίθεση. Το κρατικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο πηγές της Αστυνομίας, μετέδωσε περίπου δύο ώρες μετά το γεγονός ότι την ευθύνη ανέλαβε με δεύτερο τηλεφώνημα η βασική αυτονομιστική οργάνωση ETA.

Στο μεταξύ όμως δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ τουλάχιστον 19 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη, από την οποία κατέρρευσαν αρκετοί όροφοι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Την ευθύνη ανέλαβε στο όνομα της αυτονομιστικής οργάνωσης ETA, άγνωστος που τηλεφώνησε στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών της βασκικής επαρχίας Γκουϊπουσκόα για να προειδοποιήσει για την επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας των Βάσκων.

Οι πολίτες της Μαδρίτης αντιδρούν, ενώ η Ισπανική Ομοσπονδία Δήμων και Επαρχιών οργάνωσε σιωπηρές συγκεντρώσεις μπροστά σε όλα τα δημοτικά μέγαρα της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της Μαδρίτης Από την ισπανική Ένωση Θυμάτων της Τρομοκρατίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top