Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Βομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Η έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης `Μπαράχας` τις παραμονές της πρωτοχρονιάς ευτυχώς δεν είχε άσχημο τέλος για τους Έλληνες ταξιδιώτες που επέστρεψαν ασφαλείς αλλά και ταλαιπωρημένοι στην χώρα […]

Η έκρηξη που έγινε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης `Μπαράχας` τις παραμονές της πρωτοχρονιάς ευτυχώς δεν είχε άσχημο τέλος για τους Έλληνες<...> ταξιδιώτες που επέστρεψαν ασφαλείς αλλά και ταλαιπωρημένοι στην χώρα μας μετά από μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων. Όλες οι πτήσεις του τέρμιναλ αναβλήθηκαν μετά την επίθεση. Το κρατικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο πηγές της Αστυνομίας, μετέδωσε περίπου δύο ώρες μετά το γεγονός ότι την ευθύνη ανέλαβε με δεύτερο τηλεφώνημα η βασική αυτονομιστική οργάνωση ETA.

Στο μεταξύ όμως δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ τουλάχιστον 19 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη, από την οποία κατέρρευσαν αρκετοί όροφοι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Την ευθύνη ανέλαβε στο όνομα της αυτονομιστικής οργάνωσης ETA, άγνωστος που τηλεφώνησε στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών της βασκικής επαρχίας Γκουϊπουσκόα για να προειδοποιήσει για την επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας των Βάσκων.

Οι πολίτες της Μαδρίτης αντιδρούν, ενώ η Ισπανική Ομοσπονδία Δήμων και Επαρχιών οργάνωσε σιωπηρές συγκεντρώσεις μπροστά σε όλα τα δημοτικά μέγαρα της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της Μαδρίτης Από την ισπανική Ένωση Θυμάτων της Τρομοκρατίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024