Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπάντηση από την ΥΠΑ σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών

Απάντηση από την ΥΠΑ σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών

Αναφορικά με την ερώτηση περί της ασφάλειας των πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών και των ελέγχων που διεξάγει η ΥΠΑ, την οποία κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. […]

Αναφορικά με την ερώτηση περί της ασφάλειας των πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών και των ελέγχων που διεξάγει η ΥΠΑ<.>, την οποία κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής<...> της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης, το Γραφείο Τύπου της ΥΠΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι Επιθεωρητές Ασφαλείας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΥΠΑ, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, διενεργούν επισταμένους ελέγχους στο σύνολο των ελληνικών αεροπορικών εταιριών και μεταξύ αυτών στις Μακεδονικές Αερογραμμές.

Οι έλεγχοι στις Μακεδονικές Αερογραμμές ολοκληρώθηκαν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2000. Από τους ελέγχους των επιθεωρητών της ΥΠΑ προέκυψαν δύο κατηγορίες ευρημάτων: Παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα και παραλείψεις ως προς τη λειτουργία της εταιρίας. Τα αποτελέσματα των ελέγχων κοινοποιήθηκαν στην εταιρία.

Για μεν τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ σχετικά με τις παραλείψεις δόθηκε στις Μακεδονικές Αερογραμμές, χρονικό διάστημα ενός μηνός προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση τους.

Η διαδικασία αποκατάστασης των ευρημάτων – υπό την αυστηρή παρακολούθηση της ΥΠΑ – είναι σε εξέλιξη.

Η αξιολόγηση των 'ευρημάτων', σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), δεν απαιτεί διαδικασίες ανάκλησης του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα των ΜΑ.

Η ΥΠΑ, θα επανελέγξει μετά την πάροδο ενός μηνός την εταιρία για να διαπιστώσει την πρόοδο αποκατάστασης των ευρημάτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024