Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλα ιατρικά συνέδρια στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο
Ενισχύοντας την εικόνα της `συνεδριακής` Ελλάδας

Μεγάλα ιατρικά συνέδρια στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο

Την ανερχόμενη θέση της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη έρχεται να επιβεβαιώσει η πρόσφατη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δύο παγκόσμιων ιατρικών συνεδρίων στην Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι. Ειδικότερα, πρόκειται για το Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Χειρουργικής (World Surgery of Reconstructive Microsurgery)…

Την ανερχόμενη θέση της Ελλάδας ως συνεδριακού προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη έρχεται να επιβεβαιώσει η πρόσφατη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δύο παγκόσμιων ιατρικών συνεδρίων στην Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι. Ειδικότερα, πρόκειται<...>για το Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Χειρουργικής (World Surgery of Reconstructive Microsurgery), που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουνίου 2007 και για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Χεριού (Federation of European Societies of Surgery of the Hand), που θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 Ιουνίου 2007. Στα δύο αυτά συνέδρια θα συμμετέχει σημαντικός αριθμός εμπορικών αποστολών, η πλειονότητα των οποίων θα διαμένει σε κεντρικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και τα δύο συνέδρια θα καλυφθούν από διεθνή ΜΜΕ, μεταφέροντας ειδήσεις και εικόνες από την Ελλάδα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Χειρουργικής, αναμένονται 600 – 800 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (στους αριθμούς αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται τα συνοδά μέλη), η πλειονότητα των οποίων θα διαμένει σε 5στερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί ο ελάχιστος αριθμός των 2.500 – 3.000 διανυκτερεύσεων. Οι χώρες προέλευσης των συνέδρων είναι κατά κύριο λόγο η Ιαπωνία, η Βόρεια Αμερική, η Αυστραλία, η Νοτιοανατολική Ασία, η Κίνα και φυσικά η Ευρώπη.

Στο 12ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Χεριού (Federation of European Societies of Surgery of the Hand), που ακολουθείς στις 27-30 Ιουνίου 2007, αναμένονται 1.000 – 1.500 σύνεδροι κυρίως από την Ευρώπη και την Ελλάδα και αντίστοιχα 3.500- 4.000 διανυκτερεύσεις.

Οι επίλεκτες αυτές παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές επιστημονικές κοινότητες και τα συνοδά τους μέλη, θα πραγματοποιήσουν καθ’όλη τη διάρκεια των συνεδρίων, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, οργανωμένες εκδρομές στα νησιά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία για την ενοικίαση σκαφών αναψυχής.

Ο κ. Λουκάς Καμπανάρης, Διευθυντής του γραφείου διοργάνωσης των δύο συνεδρίων στην Ελλάδα (Svoronos Travel), δήλωσε ότι “η Αθήνα μπορεί να αποκτήσει μία καλύτερη θέση στον χάρτη των συνεδριακών προορισμών, εφόσον εκτός από την εξέλιξη των υπηρεσιών, η πολιτεία ενδιαφερθεί για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τη διεκδίκηση και οργάνωση περισσότερων ευρωπαϊκών και παγκοσμίων συνεδρίων”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024