Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ξεκινά την `Ανοιξη η μεταφορά εκθεμάτων στο νέο μουσείο της Ακρόπολης

Δώρα Σγάρτσου - 09 Ιανουάριος 2007, 00:00

Μελέτη για την μεταφορά εκθεμάτων από το παλαιό μουσείο της Ακρόπολης στο νέο αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου από τον πολιτικό μηχανικό κ. Κώστα Ζάμπα, προκειμένου να ξεκινήσει την `Ανοιξη η μεταφορά<...>

των εκθεμάτων, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, πρόκειται για περίπου 1.000 αντικείμενα τεράστιας αισθητικής και αρχαιολογικής αξίας, η ασφάλεια των οποίων αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για τον κ. Ζάμπα, που επεξεργάζεται ήδη το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Πρέπει να γνωρίζεις πώς θα αποσυνδέσεις το κάθε έκθεμα από τη θέση του, πώς θα το απελευθερώσεις από τη βάση του και πώς θα το εγκιβωτίσεις”, ενώ όπως όλα δείχνουν πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά τρεις γερανοί. O ένας θα τα παραλαμβάνει από το υφιστάμενο μουσείο, επάνω στον βράχο, θα κινείται σε ημικύκλιο και θα τα «παραδίδει» στον δεύτερο από τον οποίο θα τα παίρνει ο τρίτος και θα τα αποθέτει στην ταράτσα του νέου μουσείου Aκροπόλεως.

Tα πρώτα εκθέματα που θα μετακινηθούν και θα παρουσιαστούν συνεπώς πρώτα στο κοινό θα είναι τα γλυπτά από τον Παρθενώνα, που θα φύγουν την `Ανοιξη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top