Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά την `Ανοιξη η μεταφορά εκθεμάτων στο νέο μουσείο της Ακρόπολης

Ξεκινά την `Ανοιξη η μεταφορά εκθεμάτων στο νέο μουσείο της Ακρόπολης

Μελέτη για την μεταφορά εκθεμάτων από το παλαιό μουσείο της Ακρόπολης στο νέο αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου από τον πολιτικό μηχανικό κ. Κώστα Ζάμπα, προκειμένου να ξεκινήσει […]

Μελέτη για την μεταφορά εκθεμάτων από το παλαιό μουσείο της Ακρόπολης στο νέο αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου από τον πολιτικό μηχανικό κ. Κώστα Ζάμπα, προκειμένου να ξεκινήσει την `Ανοιξη η μεταφορά<…>των εκθεμάτων, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, πρόκειται για περίπου 1.000 αντικείμενα τεράστιας αισθητικής και αρχαιολογικής αξίας, η ασφάλεια των οποίων αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για τον κ. Ζάμπα, που επεξεργάζεται ήδη το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Πρέπει να γνωρίζεις πώς θα αποσυνδέσεις το κάθε έκθεμα από τη θέση του, πώς θα το απελευθερώσεις από τη βάση του και πώς θα το εγκιβωτίσεις”, ενώ όπως όλα δείχνουν πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά τρεις γερανοί. O ένας θα τα παραλαμβάνει από το υφιστάμενο μουσείο, επάνω στον βράχο, θα κινείται σε ημικύκλιο και θα τα «παραδίδει» στον δεύτερο από τον οποίο θα τα παίρνει ο τρίτος και θα τα αποθέτει στην ταράτσα του νέου μουσείου Aκροπόλεως.

Tα πρώτα εκθέματα που θα μετακινηθούν και θα παρουσιαστούν συνεπώς πρώτα στο κοινό θα είναι τα γλυπτά από τον Παρθενώνα, που θα φύγουν την `Ανοιξη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024